Без «піжамних днів» та флешмобів: у Луцьку не рекомендують влаштовувати розваги в школі під кінець навчального року

Без «піжамних днів» та флешмобів: у Луцьку не рекомендують влаштовувати розваги в школі під кінець навчального року

Департамент освіти Луцької міської ради попросив організувати останній тиждень навчального року з максимальною освітньою користю для учнів.

«Утримайтеся від проведення флешмобів у форматі «піжамних днів», «днів дитинства», тощо,..... які можуть викликати критику і так дуже наелектризованого ситуацією в державі суспільства», - йдеться у повідомленні.

«Піжамні дні» популярні серед підлітків та дітей. Основною умовою є те, що всі присутні мають бути у піжамах. Також у такі дні проводять різноманітні ігри, організовують перегляд фільмів чи мультфільмів, їдять смаколики. Практикували «піжамні дні» у школах Луцька нерідко.

Флешмоби різного штибу - теж не рідкість, проте рік тому лучани масово обурювалися новиною, що старшокласники прийшли до школи у сукнях. Це було зроблено у рамках флешмобу.

«Ми не можемо прямо заборонити проведення цих заходів у школах. Можливо, діти й ініціюють якісь розважальні заходи у школах. Все залежить від керівників освітніх закладів, чи підтримають вони ці ініціативи.

Але департамент освіти не ремендує їх проведення. Зараз не той час», - сказав у коментарі ВСН головний освітянин Луцька Віталій Бондар.   

Нагадаємо, у червні минулого року міський голова Ігор Поліщук висловився на адресу шкіл, де влаштовують «піжамні дні» або ж «дні навпаки», коли хлопці приходять в жіночому одязі:

«Ці цінності і тенденції для нас чужі, в нас християнське місто і місто нормальних моральних цінностей».

Читайте також:

Можливо зацікавить