Білорусь перекидає більше військ і літаків до кордону з Україною

Білорусь перекидає більше військ і літаків до кордону з Україною

Білорусь, після того, як президент Олександр Лукашенко заявив, що розмістить майже третину збройних сил країни на кордоні з Україною, перекинула туди літаки і війська ППО.

Про це пише Українська правда з посиланням на американське інформагентство AP

Повідомляється, що командувач військами протиповітряної оборони Білорусі генерал-майор Андрій Лук'янович заявив, що поблизу кордону розмістили зенітні ракети і солдатів радіотехнічного корпусу країни. Він назвав такі дії «значним посиленням» військ. 

Лукашенко 18 серпня оголосив, що він наказав стягнути майже третину армії до кордону з Україною. Видання підкреслює, що він не уточнив чисельність військ, але при цьому нагадує, що білоруська армія налічує близько 60 000 осіб.

Лукашенко заявив, що це рішення було прийнято у відповідь на розгортання додаткових українських військ уздовж кордону. «Але це неможливо перевірити незалежним чином», – наголошує AP.

Україна не підтвердила розгортання білоруських військ на 1084-кілометровому спільному кордоні.

AP нагадує, що Росія використала Білорусь, яка залежить від російських кредитів і дешевих енергоносіїв, як плацдарм для повномасштабного вторгнення в Україну, перекинувши свої війська через білоруську територію для нападу на Україну з півночі. Росія також перемістила частину своєї тактичної ядерної зброї до Білорусі у 2023 році.

Читайте також: 

Можливо зацікавить