Більше року боролась із важкою хворобою: обірвалося життя молодої волинянки

Більше року боролась із важкою хворобою: обірвалося життя молодої волинянки

Відійшла у вічність молода жителька села Бірки, що на Любомльщині, Олена Оксюта, яка більше року боролась із важкою хворобою

Про це повідомила волонтерка Катерина Мокренко.

У травні минулого року дівчини діагностували страшну хворобу - пігментна меланома судинної оболонки правого ока. Простою мовою - онкохвороба.

Олені збирали на кошти на лікування. Та, на жаль, життя дівчини обірвалося.

«Тобі уже не боляче, моя маленька, мила дівчинко. Твоя світла, кришталева душа, білою голубкою полетіла в небеса. Вірю, ти зараз в обіймах у Господа . Тепер болить мені, твоїм рідним і друзям, болить від втрати, болить від того, що нас уже ніколи не осяє твоя щира посмішка. Як зараз пам’ятаю нашу першу зустріч із тобою. Ти уже знала про свій страшний діагноз і тобі потрібна була допомога. Ти вже тоді зачарувала мене. Зачарувала тим теплом, добром і світлом яке йшло від тебе. Ти згуртувала навколо себе величезну кількість людей,яким була не байдужа твоя доля. Ти обʼєднала в молитві людей по всьому світу.

Ти була дуже сильною в своїй хворобі. Настільки сильною, що мені, здоровій, було соромно перед тобою, такою маленькою, тендітною, світлою, але водночас такою сильною….Твоєї віри та любові до людей та Бога вистачило би на кілька поколінь. Ти беззаперечно вірила в Бога і Богу. Ти казала мені і собі, що ти попри все будеш жити. І я тобі вірила, бо я дуже цього хотіла. І ти боролася.

Ти шукала та використовувала кожну можливість, кожен варіант. І був момент, коли ми видихнули з полегшенням-в тебе хороша динаміка. Я думала тоді: «тепер ми точно все подолаємо»… Але це було не на довго… Хвороба все таки забрала тебе у нас . У нас. Але не в Бога . Щиро вірю, що ти уже в Його обіймах . Я вдячна Богу за те, що дав мені можливість ще побути з тобою вчора. Побачити, потримати тебе за руку, сказати що люблю тебе. І найголовніше-сказати що твій Господь тебе любить. Я пообіцяла тобі, що сьогодні прийду до тебе знову. Я прийшла до тебе сьогодні  ….. Щоб попрощатися з тобою назавжди і відпустити тебе. Дівчинка моя мила, нехай в Господніх обіймах тобі буде мʼякенько і добре. І найважливіше—то не боляче», - написала Катерина Мокренко.

Більше року боролась із важкою хворобою: обірвалося життя молодої волинянкиБільше року боролась із важкою хворобою: обірвалося життя молодої волинянкиБільше року боролась із важкою хворобою: обірвалося життя молодої волинянки

Волонтерка попросила підтримати рідних дівчини молитвою.

«Я безмежно, щиро дякую усім, хто був з нашою Лєночкого увесь цей надважкий для неї час. Я щиро вдячна кожному, хто молився, хвилювався, переживав за нашу Лєну. Я дуже вдячна кожному, хто допомагав - це було дуже цінно для Лєни. Дуже прошу, підтримайте молитвою матусю, сестричку та рідних Лєни, їм зараз нестерпно важко», - додала Катерина.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині померлої.  

Можливо зацікавить