Борги збанкрутілого сервісу доставки «Ракета», який перереєстрували у Луцьку, продають

Борги збанкрутілого сервісу доставки «Ракета», який перереєстрували у Луцьку, продають

Дебіторську заборгованість ТОВ «Рокет Делівері» продають з молотка. Йдеться про боргові зобовʼязання відомого сервісу доставки продуктів, який раніше оцінювали в 50-100 мільйонів доларів, а тепер він банкрут. 

Аукціон з продажу права вимоги на загальну суму 67 137 810,23 грн призначений вже не вперше, лот виставлявся вже декілька разів. Оскільки це вже гібридний голландський аукціон, то стартова вартість лоту менша, аніж сума боргу - 40 282 686,14 грн. 

У 2021 році сервіс швидкої доставки їжі Rocket активно зростав на хвилі пандемії. Він працював у 25 містах України, серед його контрагентів було близько 3 тисяч ресторанів. Forbes оцінював стартап в 50–100 мільйонів доларів.

Проте першого інвестора Тімура Рохліна 20 грудня 2021 року заарештували ізраїльські правоохоронці на вимогу своїх німецьких колег. Одночасно в компанії почалися скорочення і проблеми з фінансуванням.

Рохліна і ще одну особу було затримано у звʼязку з розслідуванням шахрайських дій на мільйони євро, внаслідок яких постраждали сотні німецьких інвесторів. Йдеться про створення злочинної організації, яка займалась відмиванням грошей, отриманими нечесним шляхом

ОЗГ керувала низкою веб-сайтів, які представляла як інвестиційні платформи. З 2018 по 2020 рік у Софії (Болгарія) та Белграді (Сербія) працювали кол-центри, оператори яких начебто обманом переконували клієнтів вкладати гроші в ці інвестиційні платформи. Загальна сума збитків від оборудки складає начебто вісім мільйонів євро.

Пізніше Тимура Рохліна відпустили під домашній арешт до вирішення питання з екстрадицією до Німеччини. Згідно з даними судового реєстру, датованими 10 лютого 2022 року, йому заборонено використовувати смартфон, комп’ютер та будь-які інші засоби онлайн-зв’язку. Але «Ракеті» це вже не допомогло.

Проєкт був заморожений, а постачальникам заборгували мільйони. Схема працювала наступна: сервіс продавав страви з різних ресторанів і брав через свій застосунок гроші від клієнта. Потім у строк до 30 днів «Ракета» мала компенсувати постачальникам вартість за вирахуванням 25% комісії, але у лютому компанії не дочекалися повернення грошей.

На початку травня 2022 року ТОВ «Рокет Делівері» звернулось до Господарського суду Києва, щоб відкрити справу про банкрутство. Але суд 6 липня відмовив у відкритті справи, бо компанія не надала договорів, які доводять заборгованість.А вже 13 липня «Рокет Делівері» змінила місце реєстрації з Києва на Луцьк. Згодом після переїзду «Рокет Делівері» отримала позов на банкрутство від «Хоумленд Юкрейн».

До слова, кінцевий бенефіціар і «Рокет Делівері», і «Хоумленд Юкрейн» – Ігор Рохлін, батько Тімура Рохліна.

26 жовтня 2022 року у Господарському суді ТзОВ «Рокет Делівері» визнали банкрутом і відкрили ліквідаційну процедуру. Під час інвентаризації встановили наявність дебіторської заборгованості на понад 69 мільйонів гривень, активів у вигляді рухомого майна на майже 305 мільйонів гривень і торговельних марок, вартість яких становить 10 мільйонів.

 У вересні 2023 року завершився аукціон із продажу торгових марок «Рокет Делівері». Йдеться про такі ТМ «Ракета Вчасно» «ВЧАСНО.ТЕПЛО.РЕСТОРАННО», Торговельна марка «РАКЕТА РЕСТОРАННО», «РАКЕТА ТЕПЛО», «ROCKET», «R», «RAKETA»,  «R PAKETA».  Їх придбав підприємець Андрій Костін за понад 87 тисяч гривень.

Читайте також: 

Можливо зацікавить