Бої за Кринки на Херсонщині: ЗМІ пишуть, що зникли безвісти 788 українських військових

Бої за Кринки на Херсонщині, зниклі військові

З жовтня 2023 року по кінець червня 2024-го у Кринках Херсонської області зникли безвісти 788 військових.

Про це пише «Слідство.Інфо».

«У поліції журналістам вдалось дізнатись, яка кількість українських військових зникла безвісти в одному селі Кринки Херсонської області на Лівому березі Дніпра. 788 чоловіків розшукують як офіційно зниклих безвісти там у період з жовтня 2023-го по кінець червня 2024-го. При цьому кількість загиблих військових, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати, є значно меншою – 262 захисників за цей період», – йдеться у матеріалі. 

Командир десантно-штурмової роти одного з батальйонів 35-ї бригади ЗСУ, яка воювала і продовжує здійснювати операції на Дніпрі, на імʼя Денис, наголошує, що оборона і розширення плацдарму на Кринках були необхідним завданням. В іншому випадку росіяни самі пробували б висадитись на човнах на правий берег.

 Зазначається, що західний осінтер Naalsio, який від початку повномасштабної війни фіксує підтверджені випадки знищеної техніки, підрахував, що втрати української техніки в Кринках від початку кампанії і до 14 червня 2024-го склали 58 одиниць. Тим часом росіяни втратили 271 одиницю.

«Велику роль у цих ураженнях відіграла артилерія, і передусім — дрони. Але морська піхота, як ніхто, проявила найбільший героїзм і стійкість в утримання цього клаптика землі на лівому березі Дніпра. Але заплатила і велику ціну», – пише видання. 

Морські піхотинці в розмовах із журналістами «Слідство.Інфо» неодноразово казали, що полонених у Кринках окупанти не беруть. Проте у списках на обмін, і в повідомленнях про полон все ж трапляються прізвища тих, хто зник саме там. 

Читайте також:

Можливо зацікавить