Чи приберуть «Бригантину» з луцького парку?

Чи приберуть «Бригантину» з луцького парку?

Занедбане судно «Бригантина», де свого часу було популярне кафе, багато років слугує прихистком для безхатьків, псує зовнішній вигляд нещодавно реконструйованого парку та забруднює водойму. Міська влада - безсила, адже об'єкт зареєстрований як нерухоме майно та перебуває у приватній власності. 

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що судно «Бригантина» оформлене як об'єкт нерухомості через різноманітні схеми та перебуває під банківською заставою. Також Луцька міська рада зверталася до власника цього майна щодо відчуження та того, що він не утримує його в належному стані. Проте звернення залишилося без бедповіді.

Керівник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль зауважив у коментарі виданню ВСН, що «Бригантина» йому «муляє око» так само, як і більшості лучан:

«Мені так само «Бригантина» «муляє око», це судно дійсно псує зовнішній вигляд нашого парку. Якби воно з приватної власності перейшло у комунальну - зробили б з нього нормальне кафе, а не що-небудь. Якби власник привів його до ладу, претензій не було б, але він нічого не робить».

Власником судна «Бригантина» є підприємець Дмитро Москвич, з яким не вдалося поспілкуватися, проте його намірами щодо «Бригантини» неодноразово цікавилися у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради.

«Ми неодноразово цікавилися про його наміри, що він планує далі робити. Очевидно, що нічого», - розповіли у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради.

Знайти якісь важелі впливу та зайнятися питанням зовнішнього вигляду або функціональності судна - досить проблематично, кажуть у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами міськради, адже воно є приватною власністю, тому повністю залежить від бажання або не бажання власника.  

«Оскільки «Бригантина» є об'єктом нерухомого майна та перебуває у приватній власності, то власнику не потрібні жодні дозволи, щоб судно там перебувало. Тільки він має право там щось робити або не робити, тож це досить проблематичне питання».

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України