Британський режисер Тоні Палмер став почесним громадянином Волині

Британський режисер Тоні Палмер став почесним громадянином Волині

Британський режисер Тоні Палмер отримав звання почесного громадянина Волині.

Таке рішення обранці громади ухвалили під час засідання сесії Волинської обласної ради у четвер, 12 вересня.

Звання «Почесний громадянин Волині» іноземцю присвоїли за багаторічну сумлінну і плідну працю, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культурного та мистецького життя Волині.

До слова, Тоні Палмер також є почесним професором Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Довідково:

Творчий доробок Тоні Палмера включає понад 100 фільмів, починаючи від ранніх творів з Бітлз, Крем, Джімі Хендріксои, Рорі Галлахер («Ірландський тур», 74) та Френка Заппа (200 мотелів), закінчуючи класичними документальними портретами Марії Каллас, Марго Фонтени, Джоні Осборна, Ігоря Стравінського, Ріхарда Вагнера, Єгуді Менюхін, Карла Орфа, Бенджаміна Бріттена та Ральфа Воана-Вільямса . Він також працює як театральний та оперний режисер.

Режисер отримав понад 40 міжнародних призів. Серед них — 12 золотих медалей Нью-Йоркського кінофестивалю, численні нагороди BAFTA та Emmy Awards. Палмер двічі вигравав «Prix Italia» за «Час, який був» (1980), і «В кінці дня з привидами» (1981). Він є членом Королівського географічного товариства та почесним жителем Нового Орлеана та Афін.

Читайте також:

Можливо зацікавить