«Будемо посилати поляків на кордоні»: тренер з Луцька Кварцяний назвав головну політичну місію збірної України перед матчем відбору до Євро-2024

Євро-2024 Кварцяний Боснія і Герцеговина - Україна

Легендарний тренер з Луцька Віталій Кварцяний розповів, чому команда збірна України конче має вийти на Євро-2024.

У коментарі НВ він пояснив, чому перемоги на міжнародній арені збірної важливі для України. А ще назвав аргумент, як можна втерти носа полякам.

У четвер, 21 березня, о 21:45 збірна України в гостях проведе матч проти Боснії та Герцеговини. Гра плей-оф за вихід на чемпіонат Європи. Поєдинок дуже важливий для українських футболістів, на перемогу чекають всі фани команди Сергія Реброва. А на фоні всіх проблем у країні наша участь на Євро-2024 в Німеччині буде мати певний вплив на цю ситуацію.

- Які очікування від гри збірних БіГ та України?

- Якщо у боснійців буде настрій і концентрація - їх буде складно обіграти. У них все залежить від настрою. Ця ментальність їхня - задовільнятися малим. Серб Марко Девич завжди говорив: «А для чого мені це, для чого інше?». А я відповідав: «А давай більше!». Гроші змотивували його. Але об'єднати мотивацію в результат - дуже непросто з ними. Балканці завжди скриті. Якщо вони погодяться виконувати поставлене завдання, то не завжди так і буде. Можуть вийти і не допрацювати. А чому? Ну от так. Тому будемо сподіватися, що вони не допрацюють зі збірною України. Нам обов’язково треба виграти. Треба, щоби у суперника не було концентрації та настрою будь-яким шляхом обіграти українців. Мають бути в нашої команди в пріоритеті: настрій, професіоналізм та бажання перемогти. Ми всі цього чекаємо. Хлопці наші мають вмерти на полі, але їх обіграти. Якщо десь ми розслабимося, а вони будуть на максимальній концентрації, то нам легко не буде. Вони можуть після пропущеного м’яча, як опустити руки, так і навпаки - розізлитися. Це моя думка, я їхню психологію знаю. Можливо, я помиляюся. Але будь-яка нація хоче перемог: китайці, монголи, американці. Всі хочуть перемагати. У нашої збірної в деяких матчах десь, але, все одно, щось та й не т. е. Нам то стійка завадить, то грязь, то якийсь рикошет… Вже років 5 так точно. Рикошет і вже нам залітає, цього ніхто не очікував. Грали краще, але програли. Оце і є брак концентрації. Зараз буде все вирішувати ментальність нації і відповідальність перед своїм народом. Ті воювали, а ми зараз воюємо. Тому маємо проявити максимальну військово-народну думку. Мусимо виграти.

- Що ця гра означає для наших футболістів і для українців у цілому?

- Бажаю нашим хлопцям виграти, інакше не може бути. Для українського футболу важливо поїхати на чемпіонат Європи, щоби нас там знали і пам’ятали. Це буде крок ще один, для того, щоби ще більше об'єднатися і віддалитися від Росії. Її там не буде, а ми перемогли і пройшли. Треба проходити боснійців, а далі Ісландію чи Ізраїль. Це наше бажання, це наше обличчя в Європі. Хай це футболісти прочитають і зрозуміють. Якщо поляки не пройдуть, а ми пройдемо, то будемо на кордоні говорити їм, хай ідуть подальше. Ми Україна і ми пройшли на Євро, тому дорогу нам відкрийте, бо ми їдемо в Німеччину повз вашу Польщу. Це дуже важливий і політичний момент, щоби декого заспокоїти, а нас підняти вище. Це після всіх подій останніх, якщо у когось нерви і щось в українцях не подобається. Найсильніша нація в Європі - це українці. Ми вищі за всіх. У нас є все: поля, гори, ліси, моря. І у нас це хочуть забрати, бо комусь це не подобається, с*ки кончені. І не тільки росіяни, але і європейці хочуть тут також щось набрати. Землю нашу і ресурси.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України