Будівельна компанія «Інвестор» стала партнером програми єВідновлення на Волині

Будівельна компанія «Інвестор» стала партнером програми єВідновлення на Волині

З 1 серпня 2023 року в Україні стартувало подання заяв у рамках ширшої програми «єВідновлення». Серед партнерів проєкту - луцька Будівельна компанія «Інвестор».

Про це повідомили на сторінці компанії у фейсбуці. 

«Це означає, що у нас ви зможете реалізувати отримані на відшкодування майна сертифікати», - інформує «Інвестор». 

Так, у рамках цієї програми усі українці, які втратили житло через військову агресію, можуть розраховувати на компенсацію від держави або ж отримати житловий сертифікат, за який придбати нове житло.

Як працює програма єВідновлення? 

  • Українці подають заяву через застосунок Дія, яка потрапляє в Реєстр пошкодженого та знищеного майна, де її опрацьовує міська рада і визначає суму компенсації. 
  • Сума компенсації визначається відповідно до Постанови Кабміну №600 від 3 травня 2023 року. Вона враховує загальну площу майна помножену на середньозважену вартість 1 кв.метру житла. Для приватних будинків також враховується область, в якому було знищене майно, а для квартир, крім області, ще важливим є кількість кімнат та рік побудови будинку. 

Опісля учасники програми отримують житлові сертифікати - це документ, який гарантує зобов’язання держави профінансувати придбання житла. Головна вимога щодо майна, яке купується - воно повинно знаходитись на неокупованій території і не в зоні безпосередніх бойових дій. 

Окрім того, за житлові сертифікати можна придбати приватні будинки, квартири, житлові приміщення або інвестувати в майбутню нерухомість. 

Що важливо, компенсацію можуть отримати громадяни України, які не мають судимості за злочини проти держави та не перебувають в санкційних списках. 

Найперше на нове житло можуть розраховувати військовослужбовці та родини загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ групи і багатодітні родини. 

Як реалізувати сертифікат? 

  • Потрібно вибрати житло, а після цього подати заяву на бронювання коштів в застосунку Дія. Відповідь надійде протягом 5 робочих днів.
  • Після отримання підтвердження про наявність коштів, в людини є 30 днів, щоб реалізувати угоду купівлі-продажу
  • Потрібно звернутись до нотаріуса, який може припинити право власності на зруйнований об’єкт нерухомості та зафіксувати купівлю житла за житловий сертифікат. 
  • Протягом 5 днів від моменту укладання угоди на рахунок продавця будуть перераховані кошти сертифікату. 

Наразі програма компенсації доступна лише у форматі житлових сертифікатів, проте в найближчі місяці також з’явиться опція грошової компенсації для відбудови власного житла за принципом діючої програми єВідновлення. Пошкоджене майно. 

Інформація про кошти, які не були використані по сертифікату, вноситься в Реєстр пошкодженого майна і в подальшому людина зможе претендувати на репарації від держави-агресора на цю суму. 

За детальною інформацією звертайтеся за номером телефону: 096 030 20 10

Читайте також: 

Можливо зацікавить