Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Програма «єОселя» вже понад рік успішно забезпечує житлом українців. Луцькі забудовники також долучилися до програми та надають мешканцям можливість на вигідних умовах кредитування від банку під 3 та 7 відсотків придбати нові квартири.

Зокрема, будівельна компанія «Луцький домобудівельний комбінат», яка одна з перших в Україні пропонує придбати житло у рамках «єОселі» у будинку, який перебуває на етапі будівництва.

За рік існування програмою «єОселя» скористалися понад 4, 7 тисяч українських сімей. Донедавна банки видавали кредити у межах програми лише на здані будинки, щоб уникнути ризиків. Проте, днями у Луцьку представники Ощадбанку підписали договір із ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» про те, що надаватимуть кредит громадянам в рамках «єОселі» на ще не здане в експлуатацію житло.

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

«За понад 20 років у сфері будівництва, «ЛДБК» не має у своїй біографії жодного недобудованого об'єкту, якщо ми щось починаємо - воно приречене на успіх.

Те, що державний Ощадбанк зголосився підтримати нашу ініціативу надати можливість людям купувати в кредит наше ще недобудоване житло - головний показник безперечної довіри», - зауважив генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман.

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Начальник Волинського обласного управління Ощадбанку Андрій Паскевич вважає таку співпрацю з «ЛДБК» кроком назустріч тим, хто давно мріє про власне житло, адже тепер можливість придбати квартиру на вигідних умовах стала ще доступнішою.

«З Русланом Олексійовичем ми плідно співпрацюємо ще з часів впровадження «Доступного житла». Репутація «ЛДБК» говорить сама за себе. Саме тому, ми з ним підписали генеральний договір про співпрацю. Цей договір дозволяє нам як банку акредитувати потенційних покупців житла на тому етапі, коли воно ще не здане в експлуатацію.

Таким чином ми підтримуємо державну програму «єОселя» та йдемо на зустріч громадянам, які хочуть придбати власне житло. Банк разом із забудовником готові підтримувати цю програму, будемо докладати максимум зусиль, щоб вона працювала і приносила результат», - зазначив Андрій Паскевич.

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Ощадбанк - це державний банк, якому довіряють мільйони українців. І саме він є флагманом в реалізації державної іпотечної програми «єОселя», тому співпраця на партнерських засадах із таким надійним луцьким забудовником ЛДБК - це важливий крок для обох сторін, а також впевненість для покупців, що вони отримають надійні гарантії  та можливості купівлі омріяного житла.

У відділі продажу ЛДБК кажуть, що звернень щодо можливості придбати квартиру у ще не зданому будинку у ЖК «CARAMEL RESIDENCE», що розташований на вулиці Конякіна, 3д, чимало. Особливо людей цікавить, чи працюватиме програма «єОселя» на будинок, який перебуває на етапі будівництва. 

«Відтепер ми з радістю та упевненістю можемо відповісти, що так. Ми пройшли всі необхідні перевірки і 8 листопада підписали відповідний договір з Ощадбанком, який погодився надавати кредит в межах програми «єОселя» на житло, яке ще не здане в експлуатацію», - розповіли у відділі продажу «ЛДБК».

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Будинок, що розташований у ЖК ««CARAMEL RESIDENCE» на вулиці Конякіна, 3д у Луцьку, планують здати в експлуатацію вже у 4 кварталі наступного року.

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Перевірити, чи є для вас доступною участь у програмі «єОселя» можна у відділеннях Ощадбанку, а попередньо - через додаток «Дія», залишивши там відповідну заявку. Аби обрати та оглянути майбутню квартиру у ЖК «CARAMEL RESIDENCE», звертайтеся у відділ продажу ««ЛДБК».

Один з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простішеОдин з перших договорів в Україні: у Луцьку придбати власне житло стало ще простіше

Нагадаємо, у жовтні минулого року стартувала державна програма іпотечного кредитування житла «єОселя». Спочатку взяти участь у ній могли лише кадрові військові, силовики, медики, вчителі та науковці. Згодом уряд розширив програму, тож скористатися умовами «єОселі» під кредитну ставку у 3% мають можливість такі категорії громадян:

  • українці, які не молодші за 18 років і не старші за 70 років на дату погашення;
  • які належать до однієї з пільгових категорій: кадрові військових, правоохоронці, педагоги, медики, працівники освіти, науковці та члени їхніх сімей; детективи і старші детективи Національного антикорупційного бюро, особи рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, детективи та особи начальницького складу Бюро економічної безпеки та члени їхніх сімей;
  • військові та силовики, які внаслідок поранення під час бойових завдань отримали І-II групу інвалідності та втратили свою посаду;
  • які не володіють житлом, або ж мають житло, площею менше ніж 52,5 м² + 21 м² на кожного члена сім'ї додатково; або володіють житлом, ‍розташованим в районі бойових дій чи на тимчасово окупованій території;
  • не беруть участь в інших чинних державних програмах із забезпечення житлом;
  • є платоспроможними;
  • не фігурують у санкційних списках.

Ще кілька категорій українців можуть претендувати на участь у програмі під 7%, а саме:

  • ветерани війни та члени їх сімей;
  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України;
  • інші громадяни України, які не мають власного житла або у власності яких менше ніж 52,5 кв м для сім’ї з однієї особи та додатково 21 кв м – на кожного наступного члена сім’ї (житло на тимчасово окупованих територіях до уваги не береться).

Основні умови (вік, платоспроможність тощо) ті самі, що й у пільговиків. 

Програма «єОселя» розповсюджуються лише на квартири у багатоповерховому будинку, вік якого - не більше 10 років. Щодо площі – на одну людину виділяється 52,5 м². Але якщо це сім’я, додатково на кожного члена родини додають 21,5 м². Тобто, родина з трьох людей може розраховувати на житло площею не більш як 94,5 м².

Читайте також:

Можливо зацікавить