Забудовники Волині можуть укласти Меморандум для участі в програмі єВідновлення, – Андрій Разумовський

Забудовники Волині можуть укласти Меморандум для участі в програмі єВідновлення, – Андрій Разумовський

Міністерство розвитку громад і територій презентувало Меморандум для девелоперів, які планують взяти участь у програмі єВідновлення. Цією можливістю можуть скористатися і забудовники Волині. 

Про це повідомив регіональний представник КБУ на Волині, директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський у фейсбуці

З його слів, нарада відбулась у суботу, 28 жовтня. На зустрічі окрім забудовників були  присутні представники будівельної галузі, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народна депутатка Олена Шуляк, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська

«Це була важлива і плідна зустріч, на якій презентували Меморандум про співпрацю між Міністерством та забудовниками.  Це черговий крок для реалізації ухваленої раніше Постанови КМУ №600, відповідно до якої українці, які втратили житло внаслідок російської агресії можуть отримати компенсацію на придбання житла у вигляді житлового сертифіката. Цей документ закріплює наміри держави розрахуватися з девелоперами за згаданими сертифікатами, а забудовники запевняють у своїй доброчесності», – повідомив Андрій Разумовський. 

Він також запросив усіх колег–забудовників підписати згаданий Меморандум. 

«Наразі ми вивчаємо усі юридичні тонкощі та будемо інформувати й консультувати забудовників і громадян, хто хоче скористатися цією можливістю», – додав він. 

Наразі Меморандум є у відкритому доступі за посиланням https://mtu.gov.ua/news/34847.html  

Нагадаємо, 1 серпня стартував другий етап реалізації державної програми із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії РФ. 

Отримати компенсацію зможуть одноосібні власники житла, яке: 

  • зруйноване через бойові дії після 24 лютого; 
  • не підлягає відновленню; 
  • розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій; 
  • право власності на нього є в Державному реєстрі речових прав. 

Для того, щоб скористатися цією програмою, потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, якщо до цього ще не було подане. Потім подати заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою єВідновлення в застосунку Дія. 

Розрахунок суми компенсації відбувається за формулою, затвердженою згаданою постановою. Українці зможуть отримати компенсацію у вигляді житлового сертифіката,  який можна інвестувати в майбутню нерухомість, або ж придбати квартиру чи будинок на первинному, чи вторинному ринку. Причому, громадян не обмежують регіоном: вони можуть придбати помешкання у будь–якого забудовника.

Нині, за словами Олександра Кубракова за програмою подано майже 5 тисяч заяв, а видано уже майже 500 сформованих житлових сертифікатів. Наступного місяця ці сертифікати можна буде реалізувати. До слова, основне джерело коштів на реалізацію програми єВідновлення – конфісковані кошти «Сбєрбанку Росії» та інших «дочок» російських банків. 

«На Волині є більш як 50 тисяч людей з числа внутрішньо переміщених осіб, багато з яких втратили житло і для яких Волинь стала другим домом. Тому важливо, щоб волинські забудовники теж робили все можливе, аби повернути домашній затишок цим людям», – резюмує Андрій Разумовський.

Забудовники Волині можуть укласти Меморандум для участі в програмі єВідновлення, – Андрій РазумовськийЗабудовники Волині можуть укласти Меморандум для участі в програмі єВідновлення, – Андрій РазумовськийЗабудовники Волині можуть укласти Меморандум для участі в програмі єВідновлення, – Андрій Разумовський

Читайте також:

Можливо зацікавить