Що додати в сирники, щоб вони не розвалювалися під час смаження

Що додати в сирники, аби вони не розвалювалися

Багато господинь шукають спосіб приготувати сирники без борошна, манки чи крохмалю, щоб не перебивати ніжний смак сиру. Є один простий інгредієнт, який допомагає сирникам не розвалюватися під час смаження.

Звісно, можна використати кокосову стружку, але це не єдиний варіант, на якому сирники виходитимуть смачними і при цьому не розвалюватимуться на сковорідці, пишуть Добрі новини.

Кулінари пропонують для цього взяти насіння чіа. Колись це було екзотикою, але сьогодні його можна купити в будь-якому продуктовому магазині.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир - 300 г
  • Цукор (за смаком)
  • Жовток - 1 шт
  • Насіння чіа - 1 ст. л
  • Сіль дрібка

Приготування:

Сир повинен бути максимально сухим, без зайвої сироватки. Для максимально ніжної текстури, щоб вони не були зернистими, сир бажано протерти через сито або збити блендером.

У сир додайте цукор, дрібку солі та один жовток. Потім додайте столову ложку насіння чіа. Чіа добре тягне на себе вологу, завдяки чому маса стає більш стабільною і не розвалюється під час смаження.

Все ретельно перемішайте і залиште сирну масу постояти на 15-20 хвилин. За цей час насіння чіа набухне, увібравши зайву вологу.

Після того, як маса настоїться, сформуйте сирники звичайним для вас способом. Далі сирники можна або обсмажити на сковорідці або запекти в духовці.

Читайте також:

Можливо зацікавить