Пухкі оладки на воді – бюджетний рецепт, який завжди вдається
Оладки на воді – це простий і універсальний варіант домашньої випічки. Вони готуються без молока чи кефіру, лише на дріжджах і воді, але все одно виходять м’якими, пухкими й приємно ніжними.
Такий рецепт чудово підійде і для легкого сніданку, і для швидкого перекусу, пише Телеграф.
Інгредієнти:
- Тепла вода - 300 мл
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль до смаку
- Дріжджі сухі - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту - 300 г
Приготування Нагріти воду до теплого стану. Додати дріжджі, цукор і сіль, розмішати.
Вмішати борошно до однорідної маси. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин.
Набрати ложкою тісто і викласти на розігріту сковорідку. Смажити з обох сторін до золотистого кольору та викласти на паперовий рушник.
Готові оладки на воді виходять ніжними та повітряними, з тонкою хрусткою скоринкою. Їх можна подавати зі сметаною, медом, джемом або улюбленими фруктами.
Читайте також:
- Ніжне яблучне печиво за лічені хвилини: ідеальна зимова випічка до чаю
- Простий домашній засіб, який змусить орхідею знову цвісти
- Пляцок «Вишиванка»: легендарний десерт за перевіреним рецептом