Будьте готові, що затопить хати: на Волині після морозів чекають на велику воду

Будьте готові, що затопить хати: на Волині після морозів чекають на велику воду

Підтоплення на півночі Волині продовжиться. Протягом 10-12 сiчня синоптики прогнозують утворення льоду на басейнах річок Прип'ять і Стохід. Крім того, можливі скупчення льоду, рiзкі коливання рiвнiв води та подальше затоплення заплав.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Представник Регіонального офісу водних ресурсів Волині Ростислав Кравчук розповів, що підтоплення уже є, та, поки що, не такі значні.

«Почався льодостав на річках, затори льоду. Ну Прип'ять не дуже, а от Стохід то піднявся досить високо рівні. За рахунок того, що пішли затори по річках, лід утворився і створює підпір, збивається крига і вода піднімається в річках», - сказав Ростислав Кравчук. 

Підтоплення сільськогосподарських угідь і споруд слід чекати в селах, що розташовані близько до річок Вижiвка, Стохiд та Прип'ять. Станом на сьогодні уже зафіксували підтоплення понад 3600 гектарів територій на Ковельщині та Камiнь-Каширщині. У цих районах оголосили про перший (жовтий) рівень небезпеки.  

«Бути готовими, що будуть площі підтоплені, можливі навіть, житлової забудови, яка розміщена поблизу заплав річок. Можливе, але, поки що, ще житлової немає - господарські будівлі, поки що, підтоплені», - додав фахівець. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить