«Були товаришами та справжніми Героями»: спогади про загиблих Ярослава Кашубу та Олександра Лапчука

«Були товаришами та справжніми Героями»: спогади про загиблих Ярослава Кашубу та Олександра Лапчука

У жорстокій війні, яку розв’язали російські окупанти, Турійщина втратила двох своїх найкращих синів - Ярослава Кашубу (позивний Дєд) - Соловичівського сільського старосту Турійської селищної ради та Олександра Лапчука (позивний Лєснік) - мешканця села Соловичі. Відео спогадів рідних, колег та односельців про загиблих Героїв опублікував товариш Ярослава Кашуби - Василь Гут.

"Ярослав Іванович виконав свій обов'язок до кінця. Він одним із перших пішов на війну в 2014 році, і казав: "Я обов'язково туди повернусь".

"Мав честь його знати з 93-го року. І це була вічна боротьба: за процвітаючу Україну та щасливу громаду. На службі у поліції він не шукав легкого шляху. У Ковелі за його ініціативи було створено відділення оперативного реагування. Прийшла біла в державу у 2014 році і він одним з перших пішов на війну у складі підрозділу роти поліції "Світязь". Очолив взвод, проте потрапив в оточення, після чого мудро зумів організувати кругову оборону підрозділу, налагодив взаємодію з артилерією та іншими підрозділами. А результаті вони вийшли з оточення з двома пораненими, та успішно виконали поставлене завдання. Нечисть знову понесла на Україну, і він знову пішов на передову, де сумлінно виконував завдання".

"Пам'ятаю зі "Світязя" Ярослава Кашубу як справжнього чоловіка, професіонала, людину, яка пішла своє життя за країну. Коли йдуть справжні чоловіки це сумно".

"Ярослав Кашуба та Олександр Лапчук - це два добрі сусіди, два товариші, зовсім інших професій, життєвого шляху, але їх єднала любов до своєї землі, людей та готовність до самопожертви за свою Батьківщину. Наша земля багато чого втратила від їх смерті».

«Ярослав достойний був чоловік, він жив заради людей. Його тричі обирали сільським головою, а пізніше старостою. Незважаючи на проблеми зі здоров'ям, контузію з 2014 року, і міг не служити зараз у війську, він все ж таки пішов, і загинув разом зі своїм побратимом».

«Славік завжди переживав за своїх підлеглих, своє село, людей та всім допомагав. Таких людей дуже мало. Вічна пам'ять вам, хлопці. Дякуючи вам ми тут живемо спокійно».   

«Олександр Лапчук це мій колишній колега. Справедливий чоловік та людина з великої літери. Він знав, любив і шанував свою роботу, сім'ю. Був гарним батьком та сім'янином". 

Редакція ВСН висловлює співчуття родинам загиблих. Вічна шана і слава Героєм!   

Можливо зацікавить