«Було важко поборотися за медалі»: волинські легкоатлетки виступили у фіналі Олімпійських ігор-2024

«Було важко поборотися за медалі»: волинські легкоатлетки виступили у фіналі Олімпійських ігор-2024

У четвер, 1 серпня, на Олімпійських іграх-2024 відбувся захід у спортивній ходьбі на 20 кілометрів. Україну представляли троє спортсменок. Серед них - легкоатлетки з Волині Марія Сахарук та Олена Собчук.

Про це пише Суспільне.Спорт.

Перші чотири кілометра дистанції волинянки перебували в топ-30: Собчук не спускалась нижче 24-ї сходинки, а Сахарук – 27-ї з 45 легкоатлеток.

На екваторі дистанції  Сахарук та Собчук займали 23 та 24 позиції відповідно на позначці у десять кілометрів.

Після 15 кілометрів легкоатлетки покращили свої позиції, увійшовши у топ-20: Сахарук йшла у гонці на 18-й сходинці, а дебютантка Ігор Собчук на 19-й.

У підсумку, волинянки фінішували у топ-20. Марія Сахарук посіла 17-ту сходинку, а Олена Собчук замкнула 20 топ-20, показавши найкращий час сезону.

Волинянки прокоментували свій результат у коментарі Суспільному.

Олена Собчук: «Я пройшла за 1:30:10 години. Це вище МСМК на 2:50 секунди. Це досить непоганий результат, бо на попередній Олімпіаді виграли з часом 1:29 години. Але там був інакший клімат, ніж тут».

Марія Сахарук: «Я б хотіла краще прийти, по своєму особистому результату, оскільки готувалася довго та наполегливо. Проходили різні труднощі, проблеми, й хотілося б кращого результату. Мені здається, погода дала про себе знати, бо увесь час тренувалися в горах, було навіть прохолодно. Потім попередній збір перед змаганнями теж погода була чудовою, було прохолодно, без такої спеки, як в Україні. А тут буквально останні дні перед стартом така спека, вологість — нам було незвично. Ми й спали погано, і тренування були такі легкі, але все ж виснажливі. Не вистачило акліматизації за цієї погоди».

«Було важко поборотися за медалі»: волинські легкоатлетки виступили у фіналі Олімпійських ігор-2024

 «Олімпіада? Задоволена, що потрапила на неї, бо на попередній я була лідеркою, а потім пролетіла, як фанера над Парижем. Торік я вже мала норматив і майже була впевнена, що буду на цій Олімпіаді. Щаслива, що тут виступаю, є частиною цього дійства. Це мрія кожного спортсмена тут побувати. Не вистачає трішки досвіду, бо лідерки — справжні звірі. Треба робити великі висновки, знати, над чим працювати, щоб бути якомога ближче. Бо на майбутнє теж плани є».

Про труднощі проходження траси на Іграх

Собчук: «Вважаю, що траса швидкісна, але ця бруківка та спуск на повороті внесли корективи. А траса доволі непогана, мені сподобалося. Будь-яка траса, коли вона проходиться [нормально], буде прекрасною. А коли ні, то можна що завгодно сказати: що і траса погана, і не виспався, і ще щось. Але це нікого не цікавить, цікавить місце і медаль. На превеликий жаль, сонце внесло корективи, й було важко поборотися за медалі. Але хотілося б краще виступити».

Сахарук: «Цей поворот дальній б'є по ногах трохи. Ніби з гірки скочуєшся, намагаєшся набавляти, це теж трохи закислює. А потім такий ступор, наче зажовує на повороті, і ти намагаєшся перебрати, а воно збавляє. Потім виходиш на якийсь рівний темп, і воно те саме. Якби знали, то робили б більше роботи в гірки, було б легше її переносити».

Читайте також:

Можливо зацікавить