Терпець увірвався: на волинському кордоні з Польщею водії влаштували бунт. Відео

Терпець увірвався: на волинському кордоні з Польщею водії влаштували бунт. Відео

Українські водії, які стоять у черзі на пункті пропуску на Волині, влаштували бунт на кордоні з Польщею. Водіям доводиться готувати обіди у 10 кілометровій черзі. А в останній день лютого - не витримали і влаштували протест полякам, які блокують нормальний проїзд через пункт пропуску.

Чому у водіїв урвався терпець і чи подіяв їхній протест - у сюжеті 12 каналу. 

Зранку 29 лютого у пункті пропуску «Дорогуськ» українські водії гуртом пішли до поляків, які блокують кордон з обуреннями, що ті переходять усілякі розумні межі. Роман, який стоїть у Ягодині вже 9 день, розповів, що терпець у нього і колег урвався. Вимагали вони пропускати більше машин. 

«Зібралися з хлопцями з черги, це там, не знаю, може, людей 200 нас було - прийшли до кордону сюди ближче. Десь за 3 кілометра від того, де стоїть поліція, і вже мітингуючі. Нас зустріли польські служби, хотіли з нами поспілкуватися, приїхав після того комендант. Після того, як ми виставили своє незадоволення цим всім безпорядком, який відбувається», - розповів Роман Більчук

Поки, спостерігають водії, поляки пропускають вантажівки не за певною схемою, а як їм заманеться. Напедодні зранку поляки пустили, каже Роман, дуже мало вантажівок. Зокрема, 12 тентованих машин, декілька тих, які везуть небезпечні вантажі і кілька рефрижераторів. А ввечері тільки 8 тентів і декілька рефів.

Біда ще й в умовах життя у черзі. Водій нарікає, що українська влада уже не питає, як там хлопці на кордоні. Каже, мусять надіятися на себе і спостерігати, що поляки при цьому перебувають в комфортних умовах.

Заручники ситуації - так називає Роман себе і колег. Заправка, каже, і магазини - розташовані від них кілометрів за 8. Про харчування мусять дбати самі. Кожен розраховує сам на себе, на свої запаси, кошти. Правда, пристосувалися дружно - варять просто на вулиці макарони, рис, гречку, картоплю. І навіть смажать омлет. 

«Щоб там якісь гарячі обіди чи шось подібне тому привозили - такого немає. Ну, наприклад, минулі блокади, то хоча би якісь гарячі обіди раз в день привозили. Тому що не кругом можна визвати таксі, не кругом можна добратися до магазину якби, інтернет не тягне, то зв'язку немає, тому подібне», - додає водій, який стоїть на кордоні. 

Тішаться, що їхній "наїзд" таки подіяв. Після нього, каже Роман, пропускати стали охочіше - станом на обідню пору дали дорогу вже для майже сорока тентів і 3х рефів. На вечір обіцяли пускати так само. Тож, кажуть українські водії, на честь такої кількості пропущених авто - свято. А на святкову вечерю замість мівіни варять картоплю, роблять салат і відкривають рибні консерви. Хоча, попри маленьку перемогу, загалом ситуація, запевняють водії, просто плачевна. Зараз на кордоні  тільки у «Дорогуську» черга - довжиною кілометрів з 10, а це близько 550 машин. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Польща, Литва, українські чоловіки за кордоном, депортація

Польща та Литва заявили, що готові вислати українських чоловіків: юрист відповів, чи реально це

Чоловіків призовного віку готова допомогти повернути Україні Польща

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: що пропонують

Сірий паспорт іноземця, мобілізація

Обмеження консульських послуг для військовозобов'язаних: українці за кордоном знайшли вихід

Черги не зменшуються: у Польщі українські чоловіки стоять у величезних чергах за паспортами

Черги не зменшуються: у Польщі українські чоловіки стоять у величезних чергах за паспортами

З підробленим пенсійним хотів проскочити через волинський кордон, але попав на гроші

З підробленим пенсійним хотів проскочити через волинський кордон, але попав на гроші

Польські протестувальники продовжують блокувати чотири пункти пропуску

Польські протестувальники продовжують блокувати чотири пункти пропуску

ППО Польщі, Дмитро Кулеба

ППО Польщі може прикривали західні області України

футбол

«Краще б мене назвали к*рвою, а не бандерівцем»: уродженець Волині пояснив, чому змінив громадянство на польське

В чергах близько 500 фур: розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

В чергах близько 500 фур: розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею