Понад дві тисячі вантажівок та черга 10 кілометрів: у Луцьку розповіли про ситуацію на польському кордоні

Понад дві тисячі вантажівок та черга 10 кілометрів: у Луцьку розповіли про ситуацію на польському кордоні

Україна провела перемовини з Польщею щодо ситуації на кордоні. Повідомлялося, що у результаті консультацій було досягнуто певних домовленостей. Чи покращилася ситуація на кордоні після зустрічі обох сторін, журналісти ВСН дізналися у речниці Волинського прикордонного загону Маргарити Вершиніної.

За її словами речниці, ситуація на кордоні з Польщею лишається без змін.

«На пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» пропускають кілька машин в годину на в’їзд в Україну, на виїзд вантажівки не слідують.  Автобуси курсують в звичному режимі. Зараз черга на в’їзд становить 550 машин. 

Щодо ситуації на пункті пропуску «Устилуг – Зосин»:  1 вантажівка - на виїзд, 3 - на в’їзд в годину. Легкові  авто, автобуси курсують у звичному режимі. Черга вантажних авто на в’їзд - 120 машин», - розповіла Маргарита Вершиніна.

До словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, станом на ранок близько 2200 вантажних транспортних засобів перебувають сукупно на усіх 6 напрямках, де польські фермери блокують або ускладнюють рух для вантажних транспортних засобів.

«З української сторони це пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець». Черга з вантажних транспортних засобів може бути більше 10 км», - зазначив він. 

Читайте також:

Можливо зацікавить