Частині пенсіонерів можуть перестати нараховувати гроші на картки: що про це відомо

Пенсії, пенсіонери

Українським пенсіонерам не блокують банківські картки, на яких не рухаються жодним чином грошові кошти.

Про це повідомили у Мінсоцполітики

Вони кажуть, що в цьому випадку пенсію лише припиняють нараховувати на такий картковий рахунок - і то, лише до моменту з'ясування обставин і проходження фізичної ідентифікації.

Відповідно, припинення нарахування відбувається, тільки якщо пенсіонер не користувався своєю карткою протягом шести місяців.

 «Якщо пенсіонер із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який став на облік як (ВПО) до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською карткою протягом тривалого періоду (щонайменше 6 місяців) і за такою карткою немає руху коштів, пенсія такій особі продовжує нараховуватися. Але до моменту з'ясування обставин пенсія не перераховується такій особі на її картковий рахунок», - розповіли представники відомства.

При цьому в Мінсоцполітики вкотре наголосили - сама картка не блокується. Тобто пенсіонер цілком може розпоряджатися накопиченими на ній грошовими коштами.

«По-перше, тому що жодної норми такого плану немає в законодавстві або нормативних актах, що регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що Мінсоцполітики не має ані повноважень, ані технічної можливості впливати на діяльність банків щодо блокування банківських карток», - розповіли у відомстві.

Читайте також:

Можливо зацікавить