Чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» зібрала кошти на 15 комплексів ППО для України. Фото

Чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» зібрала кошти на 15 комплексів ППО для України. Фото

Волонтери в Чехії в рамках ініціативи Dárek pro Putina («Подарунок для Путіна») зібрали кошти на 15 мобільних комплексів ППО для України.

Про це повідомляють на сторінці інціативи у Twitter.

Чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» оголосила про фінальний етап збирання 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони Victor для України, які скоро вирушать в Україну.

«Виробництво 15 зенітних установок-близнюків Victor, на які ви перерахували 90 мільйонів крон, добігає кінця! Машини та кулемети готові. Починається збірка. До кінця місяця вони прибудуть в Україну», - йдеться у  заяві.

Чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» зібрала кошти на 15 комплексів ППО для України. ФотоЧеська ініціатива «Подарунок для Путіна» зібрала кошти на 15 комплексів ППО для України. ФотоЧеська ініціатива «Подарунок для Путіна» зібрала кошти на 15 комплексів ППО для України. Фото

 Відомо, що мобільний зенітний комплекс Viktor створений на моделі пікапа Toyota з кабіною екіпажу спереду та вантажним відсіком ззаду. На машину монтують спарену зенітну кулеметну установку калібру 14,5 мм. Боєкомплект модуля – 300 споряджених набоїв і 300 додаткових у запасі.

Читайте також:

  • Президент України Володимир Зеленський привітав новообраного президента Чехії з перемогою на виборах і запросив відвідати Україну.
  • Чехія за те, щоб повністю призупинити спрощений візовий режим із росією і білоруссю

Можливо зацікавить