Четверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборств

Четверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборств

З 20 по 30 жовтня в Саудівській Аравії проходили ІІІ Всесвітні ігри єдиноборств. Україна здобула 53 медалі, з яких 21 – золота, 17 – срібних та 15 бронзових і посіла перше місце як у медальному заліку, так і за кількістю нагород

Участь у змаганнях взяли четверо волинян, які поповнили медалями скарбничку української збірної, – інформують на сайті Волинської ОДА. 

Іванна Березовська отримала «золото» з сумо у ваговій категорії +80 кг. Тренер-викладач чемпіонки Анатолій Бондарєв. Також першість здобув Святослав Семикрас з сумо у ваговій категорії 80 кг. Спортсмена тренувала Аліна Бондарєва.

Срібну медаль з французького боксу САВАТ у ваговій категорії до 85 кг виборов Юрій Зубчук. Підготував призера ІІІ Всесвітніх ігор єдиноборств Віталій Тимофєєв.

Анастасія Коновальчук посіла третє місце з французького боксу САВАТ у ваговій категорії 52 кг. Тренер спортсменки Микола Мордик.

Четверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборств

Заступник голови ОДА Юрій Гупало та перший заступник голови облради Юрій Поліщук зустрілися та поспілкувалися з борцями, а також вручили обласні відзнаки спортсменам та їх наставникам.

Четверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборствЧетверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборствЧетверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборствЧетверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборств

Як розповів Юрій Зубчук, він та його тренер служать у ЗСУ, тому готувалися до змагань «на нулі».

«Я був в одній із гарячих точок фронту і по приїзду додому хотів розслабитися. Говорив з тренером, щоб виступити на чемпіонаті України по кікбоксингу. На нього я не встиг, бо поїхав на схід, щоб пройти курс по медицині. Однак я встиг на чемпіонат України по савату, який проходив на Волині. Я виступив, а через два дні знову їду у відрядження. Тож готувався до чемпіонату світу, а потім і Всесвітніх ігор на нулі. До кожного бою ми готувалися з тренером, хоч він зараз і перебуває на передовій, але ми постійно були на зв’язку», – зазначив Юрій Зубчук.

Четверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборствЧетверо волинян здобули призові місця на Всесвітніх ігор єдиноборств

Слід зазначити, кваліфікацію для участі у ІІІ Всесвітні ігри єдиноборств пройшли понад 1500 спортсменів із 129 країн. До змагань долучилися 57 українців. Наша збірна була представлена у таких видах спорту як армрестлінг, сават, джиу-джитсу, карате, кікбоксинг WAKO, муай-тай, самбо, сумо, ушу, панкратіон, боротьба на поясах Алиш та грепплінг.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить