Чи піднімуть тариф на світло в Україні: скільки може коштувати електрика через атаки РФ

тарифи на світло в Україні

В Україні тарифи на електроенергію можуть підвищити вже влітку - через масовані удари країни-агресора РФ по українській енергосистемі.

Про це повідомляє портал «Обозрєватель»

Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти тариф, то зараз чиновники активно говорять про підготовку рішення.

Як вважають експерти, цілком ймовірно, подорожчання не призведе до зростання вартості однієї кіловат-години до показника понад 3 грн. Проте все ще невідомо, як енергосистема вистоїть перед новими атаками ворога і коли вони відбудуться.

Після серії атак країни-агресора РФ по енергетиці заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук публічно заявляла в ефірі єдиного телемарафону - підвищення тарифів може відбутися.

 «Трошечки, напевно, доведеться відкоригувати, щоб у нас була можливість хоч якось покривати те відновлення і ремонти, які необхідні», - говорила чиновниця.

Зі схожою комунікацією виступив і голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус.

«Саме сьогодні такого рішення (про підвищення тарифу) немає. Але йдеться про обговорення всіх цих джерел», - пояснив він.

«Точно можу сказати, що підвищувати тарифи в травні не будуть. Рішення потребує значного обговорення та узгодження, це неможливо швидко зробити. І також не буде сильного подорожчання. Розповіді про тариф у 4 грн або навіть у 5 грн - дезінформація», - розповідає джерело журналістів у Кабміні.

Читайте також:

Можливо зацікавить