Чи повернуться чоловіки з-за кордону, щоб воювати: думки жителів Луцька

Чи повернуться чоловіки з-за кордону, щоб воювати: думки жителів Луцька

Нещодавно Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців, що виїхали за кордон під час війни, повертатися на Батьківщину і йти боронити рідну землю. 

Журналісти запитали в лучан, чи приймуть українці таку пропозицію міністра. Про це розповіли у сюжеті каналу Аверс.

«Можна сказати, що 50 на 50, тому що 50% українців повернуться, можливо, а 50 лишаться. Ну я так вважаю», - сказала одна з лучанок.

«Я думаю, ні, не приймуть. Думаю, вони не захочуть вертатися, зараз в нас недостатньо хороші умови, щоб повернутись, я так вважаю. Коли влада створить достатньо хороші умови, тоді вони повернуться і тоді будуть хотіти тут жити», - розповів один з опитуваних. 

«Чесно кажучи, я впевнена, що більшість відсотків ні, тому що люди, з якими я спілкуюсь, які є за кордоном, в кого не запитаю, чи будуть вони повертатись, вони кажуть що ні. Тому що ну всі бояться цього всього тому, що вони знають що якщо вони підуть на фронт, вони знають що їх чекає там і саме те, що більшість цього що вони не повернуться назад», - стверджує ожна з лучанок.

«Ні, вважаю, що не повернуться, вони свідомо туди їхали, вони свідомо втікали, в кожного ж цінність життя вища за патріотизм. Якщо на вагах патріотизм і захищати і цінність власного життя, люди, які втікали, вибрали вищі цінності, я так вважаю», - поділилася думкою одна з опитуваних.

Детальніше дивіться у відео:

Читайте також:

Можливо зацікавить