«Я багатодітний, хто буде доглядати моїх дітей?»: що кажуть жителі Луцька про масову мобілізацію. Відео

«Я багатодітний, хто буде доглядати моїх дітей?»: що кажуть жителі Луцька про масову мобілізацію. Відео

Щодня на вулицях Луцька можна побачити намет 100 бригади, біля якого роздають листівки, говорять з перехожими, популяризують службу в армії.

Волинська бригада тероборони проводить інформаційну кампанію, аби якомога більше людей ставало до лав Збройних сил. Чи викликає вона інтерес людей, що вони кажуть про війну, армію і мобілізацію, - розповіли у сюжеті 12 каналу.

«Ми не роздаємо повісток, у нас їх немає і ми не маємо таких повноважень. Ми доносимо інформацію інформацію. Запрошуємо людей подумати над тим, що, можливо, вони могли би бути корисними Збройним силам, запрошують долучатися до лав бригади, яку створили добровольці на початку повномасштабного вторгнення. Наша сота бригада вже впродовж року успішно виконує бойові завдання на сході України, воюємо на Бахмутському, Сіверському, Лиманському, Куп'янському напрямках. Наша бригада розширюється, тобто вводяться нові підрозділи, розширюються вже існуючі підрозділи і тому виникає потреба в залученні нових людей», - розповів пресофіцер 100-ї бригади Сергій Хомінський.

Журналісти теж поспілкувалися з перехожими поблизу намету 100-ї бригади, відповіді почули дуже різні. 

«Ну ще не знаю, бо я викладач, вчу дітей зараз, так що в мене в принципі є зобов'язання певні. Цим треба було раніше займатися, в нас армія має бути професійна, а не така любительська, того ми і програємо. Плюс наш уряд не дбав абсолютно про армію, зараз маємо те, що маємо. А ми і так знаємо, ми і так долучаємся, ми теж є волонтерами. Так що ми просто так в тилу не займаємося нічим», - каже лучанин Сергій.

«Багатодітний я, хто буде доглядати моїх дітей?», - каже один з опитуваних.

«Я вже у війську, у відпустці», «Я служу зараз», - є і такі відповіді серед опитуваних.

«Краще, я думаю, до палаток, бо у військкоматі там непонятно, куди відправлять. На початку війни думав сам йти на фронт, але в мене там багато і знайомих, і родичів, і вони не дуже добре від розказували про армію. Ну то я поки що ні... Головне, щоб людина знала, що якщо щось з нею станеться, її не кинуть, тому що я багато знаю історій, що в людини руку відірвало, а вона має доказати, що в неї відірвало руку«, - каже лучанин Роман. 

«Я поки працевлаштований, але не знаю, можливо. Листівку збережу, не буду викидати. Якщо що, то, можливо», - каже житель Луцька Олександр.

Багато людей, вгледівши не тільки військових, а ще і журналістів з камерою, відмовлялися спілкуватися. Втім, кажуть у 100-ій бригаді, інтерес до роботи військових є. Рекрутингова кампанія діятиме у Луцьку ще не один день.

«Гасло цієї компанії «Йди до своїх». Ми волинська бригада, попри те, що рік на сході, ми пам'ятаємо своє коріння і кличемо наших земляків волинян приєднуватися до нашої бригади», - додав Сергій Хомінський.

Читайте також:

Можливо зацікавить