Вже добровільно пішов воювати: у Луцьку за ухилення від служби судили шкільного кочегара. Відео

Вже добровільно пішов воювати: у Луцьку за ухилення від служби судили шкільного кочегара. Відео

На Волині на лаві підсудних опинився шкільний кочегар, якого звинувачують в ухиленні від мобілізації і хочуть посадити за ґрати. Обвинувачений не погодився з рішенням суду першої інстанції, а саме – позбавлення волі строком на півтора року.

Чоловік переконаний, що вирок надто суворий, тому пішов шукати справедливості в апеляційний суд, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Як ідеться у матеріалах справи, минулоріч в листопаді обвинувачений пан Василь, уродженець села Штунь у присутності свідків відмовивсяотримувати повістку, а згодом не з'явився у пункт збору у визначений день. Підсудний працює кочегаром в Штунському ліцеї Вишнівської громади, одружений та раніше несудимий. В залі суду свою вину повністю визнавав, а також підтвердив той факт, що самовільно прийняв рішення не прийти до пункту збору для проходження військової служби. Зі слів обвинуваченого, він усвідомлював що ухиляється від мобілізації, але хотів ще трохи підлікуватись. В ході суду пан Василь щиро розкаювався та висловлював готовність понести покарання. Вивчивши всі матеріали справи, судвирішив відправити чоловіка за ґрати на півтора року, зокрема, звернувши увагу на наявність обтяжуючих обставин, а саме - вчинення злочину в умовах воєнного стану.

Підсудний, вважаючи вирок несправедливим, вирішив оскаржувати його в апеляції. В суді апеляційної інстанції захисник клопоче про закриття провадження.

Враховуючи усі обставини, зокрема те, що чоловік наразі добровільно мобілізувався та пішов служити, суд прийняв рішення вирок першої інстанції скасувати та звільнити від кримінальної відповідальності обвинуваченого.

«Клопотання захисника Климович в інтересах обвинуваченого Мандрика Василя Петровича задовольнити, вирок Любомльського районного судуВолинської області від 19 березня 2024 року щодо Мандрика Василя Петровича скасувати. Звільнити Мандрика Василя Петровича від кримінальної відповідальності за статтею 336 Кримінального кодексу України на підставі статті 48 Кримінального кодексу України у зв'язку зі зміною обстановки. Кримінальне провадження щодо обвинуваченого Мандрика Василя Петровича закрити на підставі пункту першої частини другої статті 284 КПК України у зв'язку з його звільненням від кримінальної відповідальності», - зачитав вирок суддя.

Читайте також:

Можливо зацікавить