У Луцьку за ухилення від мобілізації судили волонтера. Відео

У Луцьку за ухилення від мобілізації судили волонтера. Відео

У Волинському апеляційному суді розглядали справу жителя Рівненщини, волонтера та напівсироту, якого звинувачують в ухилянні від мобілізації.

Перший суд відбувся минулоріч в серпні і тоді обвинувачений визнав свою вину лиш частково, а також заявив, що у приміщенні військкомату, куди він добровільно прийшов оновити дані про місце проживання, його залякували та навіть силоміць утримували допоки він не погодився взяти повістку, - йдеться у сюжеті каналу Аверс

Захисник наполягав, що всупереч закону, його підзахисному буквально за лічені години організували медичний огляд, в ході якого признали чоловіка повністю придатним до військової служби. Суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним і відправив за ґрати. Скориставшись своїм правом оскаржити вирок чоловік звернувся до апеляційного суду. Уже у Волинському апеляційному суді новий захисник стверджувала, що їїпідзахисний не виходить з нею на зв'язок і на початку засідання клопотала про відкладення розгляду справи, однак суд вирішує продовжити вивчати матеріали справи без участі підсудного. Захисник обвинуваченого в ході засідання просила суд змінити реальний термін за гратами на умовний.

«У нього вік молодий, він виріс сам з батьком без матері напівсиротою. Я прошу суд зважити на ці всі докази, які були надані до апеляційноїстанції і викладення в апеляційні скарги і задоволити апеляційну скаргу, все-таки змінити три роки позбавлення волі на умовний термін«, - каже захисниця обвинуваченого Марія Раулець.

Адвокат наполягає - важливим є те, що підсудний з'явився у військкомат для уточнення даних добровільно.

Захисниця також наголосила - обвинувачений працює водієм, зокрема, доставляє гуманітарні вантажі і начебто в день, коли чоловік мав з'явитися на пункт збору, він якраз стояв на кордоні з вантажем.

Водночас прокурор каже, нібито в трудових відносинах з компанією перевізником обвинувачений перебуває лише з червня 2023 року. Натомість повістку отримав 11 травня 2023 року.

Захисниця надала суду матеріали, що обвинувачений впродовж 2023-2024 років неодноразово перетинав кордон водієм гуманітарних вантажів.

Однак рішенням суд залишили без змін

«Апеляційний суд ухвалив апеляційну скаргу захисника Раулець Марії Миколаївни в інтересах обвинуваченого Вороб'я Олександра Вікторовича залишити без задоволення. Вирок Луцького міськорайонного суду про обвинувачення Вороб'я у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу залишити без змін», - зачитав вирок суддя. 

Наразі невідомо, чи буде обвинувачений оскаржувати рішення апеляційної інстанції.

Читайте також:

Можливо зацікавить