На Волині представники ТЦК видають повістки на проходження ВЛК тим, хто оновив дані

На Волині представники ТЦК видають повістки на проходження ВЛК тим, хто оновив дані

Військовозобов’язані, які оновили свої дані до 16 липня і досі не проходили військово-лікарську комісію, повинні її пройти. Тим, хто вчасно не оновив дані, за порушення військового обліку виписують штрафи, що сягають від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

Як розповіла журналістам ВСН пресофіцер Волинського ОТЦК та СП Уляна Кравчук, представники ТЦК уже видають військовозобов’язаним повістки на проходження ВЛК.

«Так як строк дії довідки з висновком щодо придатності до військової служби під час мобілізації та/або воєнного стану становить один рік, то особи, які не проходили медичний огляд чи в яких закінчився строк дії рішення про придатність до військової служби, направляються на військово-лікарську комісію», – пояснила Уляна Кравчук.

Пресофіцер додала, що не проходитимуть ВЛК лише ті, хто заброньовані або ж мають право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та на період воєнного стану.

«Чоловіки, в яких при перевірці документів представники ТЦК з’ясовують, що дані не оновлені, несуть адміністративну відповідальність згідно ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафи за порушення військового обліку сягають від 17 тис. до 25,5 тис. грн для громадян, а від 34 тис. до 59,5 грн – для посадових і юридичних осіб», – нагадала суми Уляна Кравчук.

За словами пресофіцера, всі військовозобов’язані громадяни України повинні повідомляти ТЦК про зміну своїх особистих даних: чи то народження дітей, чи зміна прізвища, чи одруження або ж розлучення, отримання чергової освіти тощо й надавати підтверджуючі документи до ТЦК та СП протягом семи днів після таких змін.

На питання, скільки штрафів виписали військовозобов’язаним, які не оновили дані з 18 травня до 16 липня у ТЦК, ЦНАПі чи у застосунку Резерв+, у Волинському ОТЦК та СП не змогли відповісти, аргументуючи, що це закрита інформація. 

Читайте також:

Можливо зацікавить