Як будуть карати чоловіків за кордоном за неоновлення даних

оновлення даних в ТЦК,

Військовозобов'язані громадяни України, які мешкають за кордоном, також повинні оновити свої дані у ТЦК та СП через дипломатичні установи України. За неоновлення даних загрожують штрафи. 

Про це повідомив адвокат Сергій Савинський у коментарі «РБК.Україна»

 Також українці, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на термін понад три місяці, зобов’язані від 18 травня протягом 30 днів стати на військовий облік. Також стати на облік повинні стати і хлопці, яким виповнилося 17 років.

«Якщо чоловік не став на військовий облік і не оновив свої дані, то його можуть притягти до адміністративної відповідальності, яка передбачає накладання штрафу у розмірі 17 - 25,5 тис. грн», - говорить юрист.

Адвокат пояснює, якщо ці особи не оскаржать постанову про притягнення до адміністративної відповідальності і не сплатять штраф, то щодо них буде відкрите виконавче провадження. Тоді буде стягнуто відповідну суму в розмірі накладеного штрафу за рахунок коштів, рухомого та нерухомого майна.

 Українці мають змогу передати свої дані через офіційну електронну адресу або телефони ТЦК та СП, а також через закордонні дипломатичні установи. 

«Разом із заявою про взяття на облік потрібно подати відповідні відомості (ІПН, адреса місця проживання, адреса електронної пошти та контактний номер телефону) та копії першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон», - пояснює Савинський.

Заяву подають особисто разом із паспортом громадянина України для виїзду за кордон, або засобами поштового зв’язку разом з копією першої сторінки закордонного паспорта. Тоді дипустанова надсилає заяву з визначеними документами відповідному ТЦК та СП на його адресу електронної пошти, яка розміщена на його офіційному веб-сайті, у семиденний строк.

Читайте також:

Можливо зацікавить