У місті на Волині медикам боргують 10 мільйонів

У місті на Волині медикам боргують 10 мільйонів

У Рожищенській громаді є борги перед медичними працівниками багатопрофільної лікарні. Сума заборгованості наразі складає 10 мільйонів гривень. У місті ж на цьому тлі ходять чутки про закриття кількох відділень.

Про те, що у Рожищенській міській лікарні планують закрити пологове, дитяче та інфекційне відділення пишуть місцеві мешканці в соцмережах. Рожищани називають такі заходи «геноцидом проти захисту материнства та дитинства», планують мітинги та чекають пояснень від органів влади.

У місті на Волині медикам боргують 10 мільйонів

Журналісти ВСН поцікавилися у міського голови Вячеслава Поліщука, яка ситуація з фінансуванням галузі і чи дійсно відділення лікарні планують закривати.

Зі слів міського голови наразі про закриття відділень мова не йде. Проте проблеми є - фінансові. Тож діяльність лікарні зараз аналізують.

«На сьогоднішній день про закриття відділень ніхто мову не веде! Зараз ми знаходимося на етапі аналізу ситуації, що склалася, а саме: маємо заборгованість в сумі 10 мільйонів гривень за угодами з медичними працівниками. Ми вивчаємо цю проблему, і в нашому пріоритеті, звісно, зберегти нашу медицину. Зараз дійсно складний час, і маємо негативні наслідки медичної реформи, згідно якої про здоров'я людини не дбає ніхто, крім неї самої, на жаль. Особисто я у 2013 році був проти цих змін, а зараз мусимо спільними зусиллями аналізувати, вивчати роботу відділень, аби оптимізувати діяльність лікарні», - зауважив Вячеслав Поліщук.

Міська рада відкрита до діалогу і виконує всі зобов'язання, покладені на неї, - додав Рожищенський міський голова.

Нагадаємо, в зв’язку з впровадженням медичної реформи в Україні рішенням сесії Рожищенської районної ради від 25.10.2018 року №35 «Центральна районна лікарня» реорганізована в комунальне некомерційне підприємство «Рожищенська центральна районна лікарня» Рожищенської районної ради. В лютому 2021 року, враховуючи зміну власника, лікарня перейменована в комунальне підприємство «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить