Підвищення тарифів на воду: яка ситуація у Луцьку

Підвищення тарифів на воду: яка ситуація у Луцьку

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на воду для непобутових споживачів. Нова вартість набуде чинності з 1 червня 2024 року.

Вода подорожчає залежно від регіону. У Києві тариф на водопостачання збільшиться приблизно на 50%, а на водовідведення – на 60%. У Львові водопостачання дорожчає на 39%, відведення – на 43%. Для Харкова, який зазнає постійних російських ударів, тариф залишиться, як був.

Журналісти ВСН вирішили з’ясувати у керівника «Луцькводоканалу» Віктора Гуменюка, чи зростуть тарифи на воду для бізнеса та населення Луцька найближчим часом.

За його словами, підприємства мають платити за воду по економічно-обгрунтованих тарифах.

«Ми не виключаємо, що для непобутових споживачів можемо підняти тарифи на водопостачання та водовідведення», - сказа він.

Що ж до населення, то ці споживачі, як пояснив Віктор Гуменюк, сплачують за водопостачання за пільговим тарифом і найближчим часом вартість послуг піднімати не збираються.

«Населення Луцька сплачує за воду по пільговому тарифу. Щонайменше до кінця року він для лучан не зміниться», - підсумував Віктор Гуменюк.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить