Чим підживити буряк у серпні для хорошого врожаю: ви точно цього не знали

Чим підживити буряк, щоб був солодкий

Для того, щоб буряк виріс смачним, потрібно подбати про добрива для овоча. Досвідчені городники рекомендують провести підживити буряк приблизно за місяць до запланованого збору врожаю, тому добриво краще вносити у десятих числах серпня.

Буряк не виділяється примхливістю у догляді, однак, як і багато інших, вимагає внесення тих чи інших добрив. Чим підгодувати буряк, щоб він добре ріс і радував нас великими хорошими плодами, - пише Уніан.

Чим підгодувати буряк для хорошого врожаю - поради досвідчених городників

Досвідчені дачники, відповідаючи на питання, чим обприскати буряк у липні, радять зупинити свій погляд на суперфосфаті. Візьміть це добриво з розрахунку 50 грам на квадратний метр і внесіть його прямо під рослину.

У період дощів, а зараз дощі - часте явище, буряк може відчувати дефіцит азоту. Тому кажучи про те, чим підгодувати буряк, якщо він погано росте, городники рекомендують приготувати розчин з однієї чайної ложки сечовини і п'яти літрів води, і обробити ним грядки з цими коренеплодами.  Також серед порад - підживлення буряка нітроамофоскою, яка комплексно "годує" рослини необхідними елементами. Розведіть 30-40 грам цього добрива в 10 літрах води і полийте розчином між рядками розсади, виходячи з витрати в 2-3 літри на погонний метр. Потім - звичайною водою.

Ще можна використовувати марганцівку з розрахунку один грам на 10 літрів води. Додайте в цей розчин ще:

  • по столовій ложці суперфосфату і калімагнезії;
  • чайну ложку сечовини;
  • половину ч.л. борної кислоти.

На виході отримаєте чи не найкраще добриво для буряка.

Пам'ятайте, що питання тому, чим підгодувати буряк, щоб був великий, у період з липня по серпень особливо важливий, адже якраз зараз відбувається фаза росту плодів.

Підживлення буряка народними засобами - хороший урожай забезпечений

Тепер зупинимося на більш традиційних способах. Наприклад - як підгодувати буряк золою, яка є джерелом таких речовин, як:

  • бор;
  • марганець;
  • калій;
  • інші макро- і мікроелементи.

Розсипаємо золу з розрахунку півсклянки на погонний метр, прикопуємо її землею, а потім поливаємо. Інший варіант - змішати склянку золи у відрі води і залити розчином місця, де росте цей овоч.

Також ефективною буде підгодівля буряка сіллю. Тим більше, ця рослина любить її, і плоди виходять незвично солодкими. Підгодовувати буряк сіллю слід кілька разів в період зростання. Візьміть столову ложку солі, розмішайте її в 10 літрах води і полийте грядки.

А ось чим полити моркву і буряк в липні точно не потрібно, так це органічними добривами. Наприклад, гній хоч і живить буряк азотом, але надає коренеплодам йодистий присмак. Також буряк виросте кривим, з білими прожилками.

Читайте також: 

Можливо зацікавить