Члени виборчої комісії на відпочинку за кордоном: у Луцьку не можуть ввести нових депутатів у міськраду

Члени виборчої комісії на відпочинку за кордоном: у Луцьку не можуть ввести нових депутатів у міськраду

У Луцьку не можуть ввести нових депутатів у міську раду, тому що деякі члени територіальної виборчої комісії відпочивають за кордоном або ж у Закарпатті чи на Світязі.

Про це заявила голова Луцької ТВК Марія Парфенюк, - пише Конкурент.

Попередньо наступне засідання комісії планують скликати 28 або 29 серпня, проте очільниця достеменно не знає чи збереться кворум (найменша кількість учасників зборів, які мають ухвалювати рішення, – ред), щоб спочатку ввести двох нових членів у комісію, а згодом і ввести депутатів у міську раду.

«Ну, планую десь 28-29 серпня, десь у ці дні буде, але я не знаю як воно буде і чи збереться кворум, чи поприїжджали люди, це не від мене залежить, а від членів комісії. Десь на ці дати я пробуватиму їх зібрати», – каже пані Марія.

За словами голови, деякі члени комісії перебувають за кордоном, хтось відпочивав у Закарпатті, а ще хтось був на Світязі. Вона також додала, що не зможе за одне засідання ввести і депутатів, і нових членів комісії. Проте, ймовірно, якщо усі будуть на місці, то вони матимуть змогу провести два засідання підряд і за один день таки допустити політиків у міськраду.

Нагадаємо, що Луцька ТВК має ввести наступного за списком депутата у міськраду замість Юрія Моклиці, який зараз захищає нашу державу. Раніше пан Моклиця розповідав, що його наступником у раді може стати депутат від «Європейської солідарності» Андрій Запотоцький, адже він є наступним у списку партії після пана Юрія, і згідно з законом має посісти його крісло. Проте поки невідомо чи погодиться він змінити місце в обласній раді на крісло в міській. Наступною ж в черзі від «ЄС» вже йде Алла Бабула.

Читайте також:

Можливо зацікавить