Чому на Волині почастішали повітряні тривоги

Чому на Волині почастішали повітряні тривоги

Часті повітряні тривоги в Україні пов’язані з тренувальними польотами російської авіації.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат,  передає Суспільне

За словами Ігната, останнім часом спостерігаються короткотривалі тривоги. Зокрема, 25 серпня було шість повітряних тривог.

«Перш за все, польоти все ж таки пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків. Таким чином навчання пілотів - це безперервний процес, і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони “натаскують” їх. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, що впливає на нашу економіку і на наш психологічний стан, ворог це прекрасно розуміє», - пояснив Ігнат.

Ігнат розповів, що інформацію про зліт МіГів в глибині території РФ Україна отримує від партнерів. Також йдеться про дані про перебування літаків у повітряному просторі Росії, про те, чи заряджені вони ракетами чи ні. Він додав, що є інформація розвідувальна, є інформація від партнерів, а є своя радіолокаційна розвідка.

«Вони (літаки МіГ - ред.) піднімаються далеко в тилу Росії… Ми нашими радіолокаційними станціями, на жаль, не можемо фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону», - сказав Ігнат.

Раніше МіГи літали до 1,5 години, зараз це просто зліт-посадка, зазначив речник.

Читайте також: 

Можливо зацікавить