Чому варто звернутись за допомогою по догляду за онкохворими?

Чому варто звернутись за допомогою по догляду за онкохворими?

Онкологічні захворювання вражають людей будь-якого віку, а лікування є складним та тривалим. Не завжди воно завершується успішно, тому пацієнти, страждаючи від болю, повільно помирають. Рідним, які доглядають за онкохворими теж важко – і фізично, і психологічно. Але вихід завжди є, адже сьогодні такими пацієнтами займаються будинки для престарілих, де їм надається необхідна допомога та повноцінний догляд. 

Чому домашній догляд за онкохворими є складним 

Хворі на онкологічні патології – це особливі пацієнти, адже великий їх відсоток знає про невиліковність своєї хвороби. Часто вони стають нездатними доглядати за собою та потребують допомоги зі сторони близьких. Кваліфікований догляд за онкохворими повинен включати:

  • Консультації та огляди лікаря. 
  • Лабораторні дослідження за необхідності. 
  • Лікування – променеву та хіміотерапію. 
  • Медичні процедури, такі як ін’єкції чи перев’язки. 
  • Знеболення наркотичними препаратами.

Виконувати все перераховане вдома неможливо, навіть маючи велике бажання. Тому для виконання маніпуляцій людину регулярно возять в медичний заклад або ж викликають спеціаліста додому.

Умови для онкохворих в будинках престарілих 

В будинку для людей похилого віку працюють медики – це лікарі та медсестри. Тому рідні мешканців можуть не хвилюватись, адже за їхнім станом постійно спостерігають. Окрім цього, професійні доглядальниці якісно виконують всі приписи і забезпечують комфортне перебування у закладі. 

Також в пансіонатах організовано повноцінне харчування з урахуванням індивідуальних особливостей кожної людини. За необхідності персонал допомагає в процесі приймання їжі, а також проводить профілактику пролежнів лежачим хворим. Отож, перебування в будинках для престарілих є дійсно оптимальним варіантом для онкохворих. 

Читайте також:

  • Яка буде пенсія у людей з мінімальною і високою зарплатою: як нараховують виплати

Можливо зацікавить