Давала нового, а повернули старий: на Волині жінка два роки доводить, що їй підмінили трактор

Давала нового, а повернули старий: на Волині жінка два роки доводить, що їй підмінили трактор

Жителька села Чаруків Луцького району розповіла, що дала тимчасово покористуватися власною сільгосптехнікою, а в результаті її повернули з заміненим мотором. Це жінка виявила, коли відкрила капот. Її підозри підтвердились, коли звірила техпаспорт з номером двигуна. Вже понад два роки волинянка оббиває пороги поліції, а з недавніх пір і судів, але досі не може домогтися справедливості.

Про це інформують Волинські новини з посиланням на сюжет телеканалу «Аверс».

Марія Павленко уже була героїнею одного з сюжетів телеканалу. Жінка ще в 2008 році придбала новий трактор. Каже: обійшлася їй ця покупка у вісім тисяч доларів. Тож дуже доглядала за трактором.

«Він в мене новесенький був, я кожну запчастину знаю. Я його пестила, я його в пральному порошку купала», – каже власниця трактора Марія Павленко.

Трактора жінка дала своєму сусіду в користування. Проте той довго його не повертав. А коли врешті привіз, жінка глянула під капот і виявила старі деталі.

«Пригнав той трактор, я бачу, що не моє. Та запчастина не моя, інша. І ще колесо пробите було. Я звернулась найперше у сільську раду. Голова викликав його, але він з того часу до мене не являвся», – говорить Марія Павленко.

Чоловік, на якого вказала волинянка, у телефонному коментарі все заперечував.

«Що сталось? Нічого не сталось. Я працював на неї цим трактором, а потім ми посварились. Вона сказала, що я їжджу по людських городах і цим трактором заробляю. Я їй завіз трактора. То колесо у неї пробите, то ще щось. Закінчилося тим, що я їй замінив трактор», – сказав житель села Чаруків Валерій Левков

Марія Павленко зауважила, що в технічному паспорті є номер мотора трактора, а на тракторі, який повернув сусід, номер уже інший.

Після того були заяви до поліції. Однак там підміни мотора не виявили. Пройшло вже понад два роки, але жінка бідкається, що досі ніде не може добитися правди та довести своє. З односельчанином, який брав трактора, порозуміння пані Марія теж не знайшла.

«Як зателефоную з чужого номера і він не знає, то посилає мене у відомому напрямку. Якщо ти не крав, то чого ти боїшся? Вони до мене з кулаками і матюками битися лізли. А брат Левкова Роман сказав: «Бери шнурок і повішайся». Я не можу доказати своєї правоти», – скаржиться Марія Павленко.

У Держпродспоживслужбі кажуть: відповідно до книги реєстрації облікової бази даних, 17 червня 2008 року два трактори зареєстрував пан Бартощук, який, власне, і продав, зі слів пані Марії, одного з них. В первинній реєстрації і реєстрації проданого трактора відрізняється номер двигуна. Як так сталось – сказати не можуть.

«На сьогоднішній день, згідно з базою, встановлено один двигун, а в неї в наявності є інший. Ми не можемо цього коментувати, тому що в 2008 році реєстрацію техніки здійснювала інспекція технагляду, в 2012 році цю інспекцію переведено в Держінспекцію сільського господарства. Наприкінці 2016 року Держінспекція сільського господарства була ліквідована, а функції технагляду передано на Держпродспоживслужбу», – зауважив начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Святослав Стульський.

Однак Марія Павленко не вірить у версію, що номери на двигуні і в техпаспорті не сходяться, бо під час реєстрації сільгосптехніки була допущена помилка. Тож волинянка звернулась до суду, знову оббиває пороги поліції та Держпродспоживслужби. Днями жінка має зустрітись зі слідчою і сподівається, що таки доведе свою правду.

Читайте також:

Можливо зацікавить

ТЦК, скандал, Суми

Новий скандал з ТЦК у Сумах: чоловік після візиту опинився у лікарні у важкому стані

Не визнає України та вважає себе громадянкою «Союзу РСР»: волинянка з палицею накинулась на працівників водоканалу

Не визнає України та вважає себе громадянкою «Союзу РСР»: волинянка з палицею накинулась на працівників водоканалу

втрати

Скандал у Луцьку: чоловіки виявили неповагу до прощання з полеглим Героєм

ТЦК футбол

«Людину просто викрали. Жодної інформації про нього немає»: ТЦК забрав українського футболіста прямо з вокзалу

Світязь пляж

Скандал на Волині: пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

ресторан Луцьк

«Це обʼєктивне обмеження»: у закладі неподалік Луцька прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя