Дефіцит в енергосистемі України: з котрої на Волині можуть початися відключення світла

Дефіцит в енергосистемі України: з котрої на Волині можуть початися відключення світла

У середу, 8 травня, на Волині з 18:00 до 23:00 діятимуть графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) для промисловості в обсязі п’яти черг. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго». 

«Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», - йдеться у повідомленні.

Причина можливих обмежень - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

«Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у Волиньобленерго, із 18:00 до 23:00 на Волині діятимуть графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП) для промисловості в обсязі п’яти черг.

У зв’язку з виникненням дефіциту потужності в об’єднаній енергосистемі України внаслідок масованого удару по енергетичній інфраструктурі диспетчерський центр НЕК «Укренерго» погодив з Міністерством енергетики застосування графіків обмеження споживання електричної потужності. 

Проте всіх споживачів закликають раціонально використовувати енергоємні прилади в пікові години з 18:00 до 23:00.

Читайте також: 

Можливо зацікавить