Декілька днів не дожив до дня народження: молодому захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Декілька днів не дожив до дня народження: молодому захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

30-річному захиснику з Волині Георгію Семенюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Тетяна Семенюк.

Семенюк Георгій Павлович, 05.10.1992 року народження - уродженець села Старий Порицьк, Павлівської громади, Володимирського району, Волинської області, бойовий медик, молодший сержант в/ч А7064, 100-ї Окремої бригади сил ТРО ЗСУ, 55-го батальйону, 1 стрілецької роти, 1 стрілецького взводу.

В період 2015-2017 років, проходячи військову службу за контрактом,  безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах Донецької і Луганської областей. Отримав статус учасника бойових дій. У 2018 році був звільнений з лав ЗСУ в резерв.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії Георгій не зміг стояти осторонь і в лютому 2022 року, з перших днів війни, поповнив ряди захисників України. Спочатку боронив північні кордони України на кордоні з Білоруссю. З березня 2023 року, разом з побратимами, успішно виконував бойові завдання на сході України. Перебуваючи в найгарячіших точках, «на нулі», отримав декілька контузій, але й надалі мужньо виконував свій обов'язок і до останнього подиху залишався вірним своєму народу та Батьківщині.

Загинув Георгій 25 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Діброва, Луганської області, під час артилерійського обстрілу, отримавши смертельні поранення не сумісні з життям.5 жовтня йому мав виповнитись 31 рік.

«Я, наш десятилітній син, вся родина, побратими, друзі, пишаємося Георгієм, його патріотизмом, незламністю, мужністю і вважаємо, що Георгій заслуговує на найвищу державну нагороду - присвоєння звання Героя України (посмертно)», - каже дружина воїна.

Підтримати петицію можна за посиланням

Читайте також:

Можливо зацікавить