Декламує вірші та збирає гроші на ЗСУ: натхненна історія хлопчика-зірки з Луцька

Декламує вірші та збирає гроші на ЗСУ: натхненна історія хлопчика-зірки з Луцька

Маленький декламатор із Луцька Микола Варцаб’юк підкорив мережу читанням українських віршів: збирає мільйонні перегляди, бере участь у телешоу та підтримує Збройні Сили! А ще він має понад сотню нагород – всеукраїнських та міжнародних…

Все почалося, коли Миколці було всього 4 – він декламував перший вірш із азбуки. Тоді мама віддала хлопчика до театральної студії «Бешкетники», і з тих пір разом із наставником Вадимом Хаїнським він рухається до своєї мети – стати актором!

Про це пише Вісник

Історія хлопчика

9-річний Миколка з Луцька зібрав мільйон переглядів, читаючи вірш Ліни Костенко! Хлопчик має понад сотню нагород на всеукраїнських і міжнародних конкурсах та збирає гроші на ЗСУ.

Хист до читання віршів у хлопчика з’явився змалечку: уперше він декламував твори з абетки.

«Та я починаю спочатку «Ну де я до мами жив?». Так цю таємницю з дорослих ніхто мені й не пояснив», – ділиться Микола.

Театральна студія

Побачивши вміння 4-річного Миколки, мама віддала його до театральної студії. Попереду була велика робота: над дикцією, інтонуванням та вимовлянням звуків.

«Мене завели на театральну студію «Бешкетники», де мій керівник Вадим Хаїнський Вікторович мене одразу прийняв. І так розвивався мій талант, і зараз вже виступаю на великій публіці, великих сценах», – розповідає хлопчик.

Займаючись декламуванням, Миколка став справжньою енциклопедією українських віршів!

«Коли я проходжу повз якісь пам’ятники, я завжди можу згадати вірш, який написала ця людина», – каже майбутній актор.

Декламує вірші та збирає гроші на ЗСУ: натхненна історія хлопчика-зірки з Луцька

Успіхи в карʼєрі та плани

За роки виступів хлопчик підкорив серця як українців, так і людей за кордоном. А нещодавно розчулив і авдиторію телешоу «Україна неймовірних людей».

Миколка вчиться ще й грати на сопілці, займається народними танцями і співає в церковному хорі. У вільний від школи та творчості час хлопчик залучається до зборів на ЗСУ. А потім – знову повертається до улюбленого театру.

Попереду в хлопчика довгий шлях, але він вже впевнений: рухається в правильному напрямку!

Читайте також: 

Можливо зацікавить