День святого Феодора 3 травня: яке це свято і що не можна робити

День святого Феодора 3 травня: яке це свято і що не можна робити

3 травня, церква вшановує пам'ять святого Феодора. Він був з багатої сім'ї, що жила в Константинополі. Був благочестивим та освіченим.

Про традиції та заборони у цей день пише «Главком»

В молодості святий залишив все мирське, покинув батьківський дім та жив у пустелі. Стійко переносив всі труднощі, їв хліб та пив воду, мало спав. За це Бог наділив його даром творити чудеса.

3 травня була традиція ходити на цвинтар, плакати і гукати родичів, яких вже немає в живих. Зазвичай у цей день не планували важливих справ, не влаштовували хрестин і весіль. Це був день виключно для вшанування пам'яті померлих.

Також 3 травня обов'язково потрібно було накрити рясний і багатий стіл, щоб предкам на тому світі було добре. Щоб в будинку був затишок і достаток, запалювали церковні свічки. 

Що не можна робити 3 травня

Прати постільну білизну. Бо будуть снитися кошмари, від яких потім не позбутися. Якщо кімнатні квіти в хорошому стані, то у вашому будинку завжди присутня фінансова удача.Поливати кімнатні квіти. Можна втратити все фінансове благополуччя, а члени сім'ї через це будуть постійно сваритися.Надягати речі швами назовні. Чекати неприємностей.Дозволяти, щоб кішка спала разом з дитиною. Згідно з прикметами, вона відбирає у нього сили.

Яке свято в календарі, хто святкує День ангела 3 травня

3 травня, 2023 року відзначається День кондитера, Всесвітній день свободи преси, День Сонця, Міжнародний день мовчання.

Свої іменини 3 травня святкують - Олександр, Гавриїл, Григорій, Микола, Станіслав, Теодор, Федір.

Читайте також: