ДКП «Луцьктепло» залучить на свої потреби грант від НЕФКО

ДКП «Луцьктепло»

ДКП «Луцьктепло» Луцька міська рада надала дозвіл на залучення гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі не більше 1 040 000.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, пд час засідання сесії Луцької міської ради.

«Основною метою прийняття рішення є отримання дозволуЛуцької міської ради на залучення ґрантувід Північної екологічноїфінансової корпорації (НЕФКО) для фінансуванняпроєкту«Встановлення конденсаційного теплообмінника, з використанням теплоти димових газів, для котла на біомасі (котельня на вул. Магістральна, 56) з метою покращення надання послуг централізованого теплопостачання умісті Луцьку», який фінансується за ґрантові кошти Королівства Швеція», - йдеться у пояснювальній записці.

Реалізація проєкту повністю відповідає європейській концепції утилізації відпрацьованого тепла для декарбонізації системи централізованого теплопостачання. 

Монтаж утилізатора димових газів для котла на біомасі потужністю 5 МВт на котельні на вул. Магістральна, 56 дозволить додатково згенерувати до 1 МВт/год теплової енергії за рахунок конденсації димових газів та додатково заощадити до 29% природного газу та 16% деревної тріски на цьомутеплогенеруючому об’єкті. 

Окрім того, проєкт має потенціал для покращення місцевої якості повітря, зокрема скорочення викидів CO2 приблизно на 2100 тонн на рік.

Читайте також: 

Можливо зацікавить