У Луцьку ліквідували «Службу автомобільних перевезень»

У Луцьку ліквідували «Службу автомобільних перевезень»

Луцька міська рада погодила ліквідацію філії «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту». Це питання також розглядалося на бюджетній комісії.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

Як йдеться у пояснювальній записці, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться дані про відокремлений підрозділ КП «Луцьке підприємство електротранспорту»: філія «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту».

Цей відокремлений структурний підрозділ  створювався з метою стабілізації фінансово-економічного стану Луцького підприємства електротранспорту, забезпечення обліку доходів та витрат окремо по автобусних перевезеннях. Початком для цього стало рішення Луцької міської ради  від 27.05.2009 № 41/76 «Про філію «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту», яким було затверджено Положення про філію «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту. Проте у 2009 році цей відокремлений підрозділ створено не було.     

23.02.2011 Луцька міська рада своїм рішенням №6/37 прийняла до відома та схвалила звіт тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛПЕ. Даний звіт містив рекомендацію: «створити дочірнє підприємство ЛПЕ та передати рухомий склад автобусного парку в кількості 49 шт. транспортних засобів на новостворене дочірнє підприємство». На підставі цього рішення міський голова Микола Романюк  у 2011 році доручив директору ЛПЕ внести зміни в структуру підприємства, виокремивши міську філію «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту, внести відомості до ЄДР, призначити директором філії Колесніка О.А., передати рухомий склад та виконати інші дії.  

На виконання цього доручення колишній директор ЛПЕ Пуц В.В. видав наказ №183 від 15.07.2011 «Про організаційні заходи щодо забезпечення діяльності філії «Служба автомобільних перевезень», яким було затверджене Положення про філію, штатний розпис філії, визначено передачу рухомого складу (автобуси Богдан) та іншого майна і виробничих приміщень.

Проте передача майна з ЛПЕ на філію не проводилась, працівники на роботу у філію не переводились і не приймались. Директором філії був призначений Колеснік О.А., який перебував на цій посаді в період з 15 липня 2011 по 01 квітня 2012. Однак  за даними бухгалтерського обліку нарахування та виплата заробітної плати директору філії здійснювались з коштів ЛПЕ. В подальшому він був переведений на посаду начальника відділу перевезень і 30.05.2013 р.  звільнений з роботи за прогули без поважних причин.

Фактично створена та зареєстрована  у встановленому порядку філія «Служба автомобільних перевезень» ЛПЕ не здійснювала самостійних автобусних перевезень та не вела будь-якої іншої господарської діяльності. На підприємстві відсутня будь-яка бухгалтерська документація по роботі філії.

У підприємства відсутня виробнича потреба у подальшому формальному існуванні філії «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту. Цей відокремлений структурний підрозділ потрібно ліквідувати.

Припинення діяльності шляхом ліквідації філії «Служба автомобільних перевезень» Луцького підприємства електротранспорту дозволить привести у відповідність структуру юридичної особи – КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Читайте також:

Можливо зацікавить