Депутати просять перевірити монастирі та собор московського патріархату на Волині

Депутати просять перевірити монастирі та собор московського патріархату на Волині

Народний депутат від Волині Ігор Гузь підготував звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому просить перевірити три святині на Волині – комплекси споруд Зимненського та Низькиничівського монастирів, а також Успенський собор у Володимирі. Підтримали звернення 46 народних депутатів.

Про це повідомила пресслужба нардепа, пише ІА «Волинські новини».

Як йдеться у документі, перевірку ініціюють, зважаючи на те, що керівний центр УПЦ МП знаходиться за межами України в державі, яка здійснює проти нас збройну агресію. А святині довгий час перебувають у користуванні УПЦ МП.

Депутати пропонують створити комісію, яка би провела вичерпне обстеження культових споруд.

«Звертаємось до Вас з проханням дати доручення Міністерству культури та інформаційної політики України, Волинській обласній військовій адміністрації (іншим профільним державним структурам) про організацію роботи комісії, яка проведе вичерпне обстеження нижчезазначених культових споруд (пам’яток архітектури національного значення), що орендуються релігійними організаціями Української православної церкви московського патріархату та розташовані на території Волинської області», – йдеться у зверненні.

Депутати просять перевірити монастирі та собор московського патріархату на ВолиніДепутати просять перевірити монастирі та собор московського патріархату на ВолиніДепутати просять перевірити монастирі та собор московського патріархату на Волині

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що в Зимненському монастирі виконали пісню на популярну музику російського композитора.

Читайте також:

  

Можливо зацікавить