Голова Волинської облради Григорій Недопад відзвітувів перед депутатами

Григорій Недопад

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад відзвітував за свою роботу у минулому році. Депутати затвердили звіт голови Волиньради.  

Звіт заслухали у вівторок, 19 березня, під час 25 сесії Волинської обласної ради восьмого скликання.

«Підсумовуючи роботу у році, що минув, хочу, насамперед, подякувати усім вам за єднання. Адже війна триває, і окрім належного забезпечення життєдіяльності волинян, функціонування закладів, установ та організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, здійснення, у співпраці з виконавчими органами державної влади і місцевими громадами, відповідних організаційних, економічних, соціальних та інших заходів, одним з основних завдань і надалі залишається зміцнення обороноздатності нашого прикордонного регіону, формування надійного тилу для Збройних сил України та підтримка українських захисників.

Попри воєнний стан, робота обласної ради була злагодженою і системною, а рішення, прийняті депутатами найвищого представницького органу області, – важливими та необхідними для волинської громади», - зазначив Григорій Недопад.

За його словами, у 2023 році у складі депутатського корпусу Волинської обласної ради зміни не відбулися: загальний кількісний склад ради – 64 особи, депутатських фракцій – 7, депутатських груп – 2, а позафракційних депутатів - немає.

Головною формою роботи депутатів обласної ради є сесійна діяльність. Протягом 2023 року було проведено 5 пленарних засідань сесій обласної ради. Явка депутатів на сесійні засідання склала 83 %. Загалом депутатами розглянуто 232 питання, підтримано 24 депутатських запити, ухвалено 227 рішень. Чимало прийнятих обласною радою рішень стосувалися питань оптимізації мережі обласних комунальних об’єктів, кадрового забезпечення, формування наглядових рад тощо.

Основне зі звіту Григорія Недопада:

  • 16 листопада 2023 року депутати Волинської обласної ради прийняли рішення про вступ до Європейської Асоціації місцевої демократії (ALDA), що є свідченням підтримки найвищим представницьким органом краю демократичних цінностей.
  • У 2023 році обласною радою ухвалено рішення про прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу Державного професійно-технічного навчального закладу «Камінь-Каширське вище професійне училище», із зобов’язанням використовувати такий об’єкт за цільовим призначенням та не відчужувати його у приватну власність.
  • Також сесійним рішенням затверджено техніко-економічне обґрунтування передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області цілісного майнового комплексу «Торчинський професійний ліцей» та цілісного майнового комплексу Державного навчального закладу «Ковельський центр професійно-технічної освіти». 
  • У 2023 році депутатським корпусом обласної ради прийнято 15 рішень кадрового характеру.
  • Упродовж звітного періоду депутатським корпусом обласної ради прийнято 21 звернення різного тематичного спрямування до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів влади та організацій.
  • На період дії воєнного стану, відповідно до чинного законодавства, змінилися бюджетні повноваження обласної ради. Проте питання щодо забезпечення ефективного функціонування бюджетних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та життєвонеобхідних потреб жителів волинської громади постійно перебували у полі зору депутатів.
  • Обласною радою прийнято окремі рішення щодо регіональних програм: затверджено Комплексну програму розвитку та функціонування української мови у Волинській області на 2023-2026 роки; унесено зміни до Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016-2023 роки;

Детальніше зі звітом голови Волинської обласної ради Григорія Недопада можна ознайомитися тут.

Після оприлюднення звіту депутатка Волинської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Юлія Вусенко зазначила, що діяльність голови Волинської обласної ради Григорія Недопада минулоріч була заполітизована. Розкритикувала звіт, який нібито був стандартний. Також депутатці не подобається сайт обласної ради. Тож Вусенко заявила, що її фракція не підтримуватиме звіт.

Григорій Недопад відкинув звинувачення у заполітизованості. Сказав, що він відкритий і готовий до співпраці з депутатським корпусом.

Заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт заявив, що вважає роботу голови Волинської обласної ради Григорія Недопада відмінною і акцентував, що опозиція має критикувати, а не безпідставно чіплятися.

У результаті звіт голови Волинської обласної ради підтримали 44 обранця громади.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях
фото

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади про молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький