Духовка заблищить без хімії: три ефективні способи очистити жир і нагар

Навіть без спеціальних хімічних засобів можна легко очистити духовку від жиру й нагару. Звичайна сода, оцет або лимонна кислота впораються із завданням не гірше за магазинну хімію.
Про це пише ТСН.
Як швидко відчистити духовку від жиру й нагару народними методами
- Сода й оцет. Такий спосіб займає перше місце з-поміж інших, бо давно довів свою ефективність у боротьбі з нагаром і жиром. Для приготування суміші треба взяти 150 грамів соди та 3 столові ложки оцту й ретельно розмішати. Далі наносимо засіб на брудну поверхню і закриваємо духовку на дві години. Після цього бруд треба змити теплою водою за допомогою жорсткої губки. Необхідно зчистити всі залишки оцту, щоб під час наступного використання духовки їжа не мала характерного аромату.
- Лимонна кислота також на відмінно відчистить бруд, нагар і застарілий жир, цим способом користувалися наші мами й бабусі. Візьміть пів літра води й розведіть 2 столові ложки кислоти, пересипте цей розчин у залізну миску й поставте до духовки. Нагрівайте духовку впродовж 30 хвилин за температури 200 градусів. Потім вимкніть духовку, дайте охолонути, після чого протріть всередині вологою ганчіркою.
- Водяний пар. Щоб очистити прилад паром, треба наповнити водою глибоку сковорідку й поставити в духовку на решітку. Розігрійте духовку до 150 градусів та залиште на 30 хвилин, потім вимкніть і дочекайтеся повного охолодження. Візьміть жорстку вологу губку й витріть всередині увесь бруд і залишки жиру. Перед початком роботи переконайтеся, що поверхня повністю остигла.
Читайте також:
- Чому млинці рвуться і не виходять ідеальними: 7 помилок, які ви могли допустити
- Як доглядати за антуріумом: прості правила, щоб рослина квітла цілий рік