«Думають, як він сирота, то нікому не потрібен»: родина розшукує зниклого військового Віктора Балабушку

«Думають, як він сирота, то нікому не потрібен»: родина розшукує зниклого військового Віктора Балабушку

У редакцію ВСН звернулася Тетяна Лобач - тітка зниклого військовослужбовця Балабушки Віктора Васильовича, який народився 23 травня 1998 року. Віктор добровільно підписав контракт та вступив до лав 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого (14 ОМБр, в/ч А1008) на посаду стрільця, згодом був тимчасово прикомандирований до 77-ї окремої аеромобільної бригади. Наприкінці серпня військовий повідомив рідним, що вирушає на бойове завдання в районі Синьківки, Куп’янського напрямку, а звістка про те, що він зник безвісти, датована 5 вересня.

Віктор Балабушка – круглий сирота. Із родини у нього залишилися лише дві молодші сестри, одна з яких, 24-річна Тетяна, має інвалідність. Нині вона проживає із тіткою Тетяною Лобач у Сарнах Рівненської області.

Рідні Віктора активно шукають будь-яку інформацію про його долю. Звернення до редакції було зроблено з проханням допомогти знайти контакти командирів, побратимів та всіх, хто може володіти інформацією про обставини зникнення. Тітка Віктора розповідає, що родина перебуває в глибокому занепокоєнні через відсутність новин, і кожен день без звістки – це неймовірно важке випробування для близьких.

«Я оббиваю пороги усіх інстанцій, скрізь відмовляють, кажуть, що я йому ніхто, тому надавати інформацію чи телефони не хочуть. Батьки у Віктора померли, дружини немає, тому я йому найрідніша людина, але вони й слухати не хочуть. Невже думають як сирота, то він нікому не потрібен», - у розпачі розповідає пані Тетяна.

«Думають, як він сирота, то нікому не потрібен»: родина розшукує зниклого військового Віктора Балабушку

За словами пані Тетяни, Віктор Балабушка пішов на війну добровольцем, аби з нього зняли судимість за крадіжку. Мобілізували його на Волині, коли він сидів у колонії в Полицях. Підписав контракт. Служити розпочав у кінці травня- початку червня 2024 року.

На жаль, через активні бойові дії, отримати точну інформацію про обставини зникнення Віктора поки не вдалося. Родина закликає всіх, хто має хоч якісь відомості про його останні дії та місцезнаходження, звертатися до них або ж до редакції.

Для сім’ї важливо отримати відповідь на запитання: що сталося 5 вересня в районі Синьківки? Віктор був на передовій у складі підрозділу «Шквал», який виконував бойове завдання. Можливо, хтось із його товаришів по службі чи командирів може допомогти пролити світло на ситуацію.

Родина просить всіх небайдужих, хто володіє інформацією, відгукнутися, щоб вони могли знайти відповіді на свої болючі питання та дізнатися про долю свого племінника та брата.

Усіх, хто може допомогти в пошуках Віктора Балабушки або має будь-які відомості про події у Синьківці, просять звертатися до редакції.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить