Два тижні – у черзі: посол України в Польщі показав, що відбувається на кордоні з Волинню. Відео

Два тижні – у черзі: посол України в Польщі показав, що відбувається на кордоні з Волинню. Відео

Посол України в Польщі Василь Зварич відвідав пункт пропуску Дорогуськ на кордоні з Україною (з українського боку – Ягодин, Волинська обл.), де польські перевізники також заблокували рух українських вантажівок.

Про це дипломат повідомив у Фейсбук

Зварич заявив, що бачив, як польска поліція вивозила із загальної черги автомобілі з пальним і супроводжувала на виїзд з Польщі. Польська сторона його запевнила, що гуманітарну допомогу, військову допомогу, пальне пропускають без затримок.

За словами посла, черга перед пунктом пропуску в Дорогуську за останні 4 дні зменшилась орієнтовно на 10 км. За останню добу в Україну пропущено 198 вантажівок. Але залишається черга завдовжки 10 км.

«Середня тривалість очікування водіїв на виїзд з Польщі в Україну – 2 тижні (водії, яким уже підійшла черга на вʼїзд в Україну, стояли в черзі 18 днів). На брак харчів і води не скаржаться, але звісно дуже хочуть якнайшвидше потрапити додому. Погодні умови складні», – зазначив Зварич.

Він запевнив, що працює разом із причетними міністерствами України, щоб рух на кордоні був якнайшвидше повноцінно відновлений.

«Сподіваюся, що польська влада зможе досягти порозуміння з протестувальниками, і водії – як українські, так і польські – не змушені будуть далі залишатися заручниками цього протесту», – каже дипломат.

Читайте також:

  • Волинські перевізники розповіли, яких збитків зазнають через блокування поляками митних переходів

Можливо зацікавить