Файний подкаст: вийшов новий епізод про архітектурну візитівку Волині

Файний подкаст: вийшов новий епізод про архітектурну візитівку Волині

Про князівсько-королівський шарм Луцького замку, часи його розквіту та занепаду, легендарний з'їзд королів і правителів у 1429 році, обороні вежі замку та чому його називають місцем сили розповів історик Володимир Пришляк у Файному подкасті замками Волині.

Луцький замок — це оборонна архітектура литовської доби з готичною кладкою, та присутніми елементами перебудови. Утім, як підкреслив історик, це є ознака будівничого пориву наших предків.

«Іноземні та українські історики завжди захоплюються нашим Луцьким замком, коли ми тут проводимо міжнародні конференції. Ним захоплювалася і Леся Українка, яка писала: «Мій старечий замку».  Замком можна милуватися годинами. Вигин мурів, гонт — який покриває владичу вежу, мерлони — які прикрашають в’їзну вежу, закінчення ластівчиних шляхів — над Стиром. Це наша минувшина, яка захоплює», — ділиться любов’ю до пам’ятки Володимир Пришляк. 

Щоб також пройнятися любов'ю та духом давнини луцької твердині запрошуємо послухати Файний подкаст на зручних для вас платформах за посиланням.

Подкаст про Луцький замок - це уже четверта аудіомандрівка історико-культурною спадщиною нашого краю. Перед цим вийшли серії про Острозький та Новомалинський замки, а також записали розмову про палац у Самчиках.

Файний подкаст: вийшов новий епізод про архітектурну візитівку Волині

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить