Новомалинський замок: чи можна відновити древню пам’ятку Волині

Новомалинський замок: чи можна відновити древню пам’ятку Волині

Новомалинський замок неподалік Острога нагадує про давні архітектурні традиції історичної Волині.

Про цю споруду говорять у Файному подкасті із Романом Маленковим – українським географом, мандрівником, краєзнавцем та журналістом.

Цей замок у свій час був один з найгарніших та найбагатших маєтків Волині. Тепер руїни пам’ятки приваблюють лише допитливих туристів, які не бояться поганої дороги.

«На мою думку відновити можна усе, ми такі речі бачили у Польщі. Замок і загалом комплекс, у який входить бараковий палац, романтична вежа, каплиця. Звісно ж, це зараз виглядає руїною, але у нас зараз такі технології, що усе піддається відновленню. Це цивілізований підхід до збереження культурної спадщини та розвитку туризму. Як приклад, єдине, що радує, це замок у Меджибожі. Він поступово перетворюється на замок європейського світового рівня. І через кілька років перетвориться на прекрасний туристичний об’єкт. З новомалинським можна зробити те саме, але у першу чергу сюди потрібна дорога», – наголосив Маленков.

Загалом у випуску йтиметься про: нинішній стан Новомалинського замку і чи можна його відновити; як і чому споруда з’явилася саме в цій мальовничій місцевості; як Новомалинський замок пережив війни та мародерство більшовиків; підземні ходи до інших будівель; попередження туристам про не дуже простий шлях до Новомалинського замку.

Запрошуємо до прослуховування на зручних для вас майданчиках (Apple Podcasts, GooglePodcast, Spotify, SoundCloud ) за посиланням https://linktr.ee/volyncastles

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також:

Можливо зацікавить