Фестивалі є, а повісток нема: на Світязі триває сезон відпочинку

Фестивалі є, а повісток нема: на Світязі триває сезон відпочинку

Сезон відпочинку на Світязі триває. Цьогоріч десятки тисяч людей завітали на Шацькі озера, аби гарно провести час під час канікул та відпусток.

Про це йдеться в сюжеті «Конкурент TV».

Цьогоріч гостей набагато більше, ніж у минулі роки.

«Збільшилась кількість туристів, порівняно з 2022-2023 роками. Ситуація на кордоні відносно спокійна, а погода спекотна. Це дозволяє туристам їхати на Шацькі озера», - каже в.о. голови Шацької громади Богдан Тимошук.

За його словами, велику роль зіграли благодійні фестивалі, які доволі часто проводять на Світязі. Проте без порушення комендантської години не обходиться.

«Під час фестивалів, ми спостерігаємо порушення комендантської години, порушення спокою й тиші. Ми проводимо роботу із поліцією та організаторами цих заходів. Але питання найбільші тут до самих відпочивальників та людей, які приїжджають на фестивалі. Ми всі повинні бути свідомі, бо в країні - війна. Порушуючи комендантську годину, кожен несе відповідальність самостійно», - каже в.о. голови Шацької громади.

Як зазначив Богдан Тимошук, нерідко трапляються й конфліктні ситуації. Усе через надмірно активний відпочинок відвідувачів.

«Питання до нашої культури. До того чи ми вміємо відпочивати. Кожен відповідає за себе. Потрібно слідкувати за своїми діями», - провадить чоловік.

Найбільше відпочивальників цікавить, чи роздають на пляжах Світязя повістки.

За словами в.о. голови громади, мобілізація триває. Але на пляжах повісток не вручають.

«У нашій громаді ніхто не відміняв мобілізацію. Працівники ТЦК проводять певні заходи. Я особисто не бачив, щоб це відбувалось на пляжних зонах. В основному повістки роздають на блокпостах при в'їзді або на території громади, але аж ніяк не на пляжі біля водойм», - зазначає Богдан Тимошук.

Сезон відпочинку на Шацьких озерах триває. Люди їдуть практично з усієї України. Кажуть, що вода на Світязі особлива. А місцеві пончики - особливе задоволення.

Читайте також:

Можливо зацікавить