Фігурує в кількох кримінальних справах: скандального директора ліцею на Волині покарали за п'яну їзду

Фігурує в кількох кримінальних справах: скандального директора ліцею на Волині покарали за п'яну їзду

Директора Машівського ліцею, що у Ковельському районі, Миколу Оніщука покарали за керування автомобілем у нетверезому стані.

Суд оштрафував його на 17 тисяч гривень та позбавив права керування на один рік, пише Буг.

Поліцейські зупинили водія автомобіля «Опель» 13 травня 01:17 на 488 км автодороги М-07 за порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху. Як виявилось, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Правопорушником виявився славнозвісний директор Машівського ліцею Микола Оніщук. Проти нього порушили адміністративне провадження за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Про це йдеться у постанові Любомльського районного суду за 31 серпня.

Перше судове засідання було призначено на 25-те травня, однак відтоді розгляд справи переносили шість разів, більшість через прохання самого порушника, або ж через його неявку. Суд розцінив таку поведінку як спеціальне затягування процесу та зловживання процесуальними правами, тому вирішив провести судове засідання без нього.

В результаті, Любомльський суд визнав його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, та призначив стягнути з нього штраф у розмірі 17 000 грн та позбавлення права керування транспортними засобами строком на один рік.

Крім того, з правопорушника стягнули в дохід держави 536,80 грн судового збору.

Нагадаємо, проти директора Машівського ліцею Миколи Оніщука порушено ряд проваджень стосовно адміністративних та кримінальних порушень, скоєних в період воєнного часу.

Зданими слідства, керівник привласнював пальне, закуплене для потреб закладу освіти, на власний розсуд розпоряджаючись талонами на його придбання. Таким чином він завдав сільській раді шкоди на  майже 48 тисяч гривень.

Голова Вишнівської громади Віктор Сущик переконаний, що той причетний до крадіжки деревини. Як розповів, після рішення виконкому комунальне підприємство зрізало неподалік школи тополі, а директор ліцею, мовляв, домовився з підприємцем і деревину без дозволу сільради вивезли.

Ще одна скандальна історія сталася після того, як благодійний фонд заступника голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну» передав у Машівський ліцей продукти харчування для приготування шкільних обідів. У сільраді кажуть, що жодних документів щодо якості й походження продуктів їм не показали. Харчувати дітей сумнівними продуктами заборонили. Віктор Сущик зауважив, що після візиту комісії й перевірки продукти десь зникли.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить

Відстрочка

Посилення мобілізації: хто з чоловіків втратить відстрочку

війна весілля

Кохання під час війни: на Волині одружився захисник

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Валерія Єфімчука

Ващук

«Не всі готові діяти, більше дивляться збоку»: відомий ексгравець «Волині» вже майже рік у війську

Воїни «Сталевої сотки» з Волині показали, як знищують росіян дронами
відео

Воїни «Сталевої сотки» з Волині показали, як знищують росіян дронами

на щиті війна втрати
відео

Родина втратила двох братів на фронті: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Микола Заліпа

втрати

Перед останнім бойовим завданням сказав сину, що не повернеться: захиснику з Волині просять присвоїти держану нагороду

Герой України

Перед початком вторгнення повернувся до війська: Герой України з Волині отримав смертельні поранення під час обстрілу

оновлення даних

Посилення мобілізації: що очікує на тих, хто не оновить дані